Verse koffie, zelfgemaakte taart en een gezellig praatje in Hollandsche Rading

Foto: ©leut

HOLLANDSCHE RADING – Verse koffie, zelfgemaakte taart, gezellig praatje.

Dat zijn de voornaamste ingrediënten voor een gezellig ochtendje LEUT in Hollandsche Rading. Elke woensdag kunnen de inwoners van Hollandsche Rading van 10:30 tot ca. 12:15 uur in het dorpshuis een kop koffie drinken, genieten van een stukje zelfgemaakte taart, bijpraten of nader met elkaar kennismaken. LEUT is het initiatief van een aantal actieve dorpsbewoners. Jong, oud…iedereen is bij LEUT welkom. Met elkaar, voor elkaar is het credo. De een zorgt voor de koffie, de ander bakt thuis een taart en met elkaar zorgen we voor een gezellig en ongedwongen koffiemomentje in of -als het weer het toelaat- voor het dorpshuis.
Dat de LEUTochtenden gewaardeerd worden blijkt wel uit de opkomst. De een komt een kwartiertje, de ander van begin tot het eind. Het kan allemaal. “De LEUTochtenden versterken niet alleen de sociale cohesie maar het leidt ook tot een soort sociale controle zonder dat het te opdringerig wordt. Want toen een trouwe bezoeker twee keer niet was geweest zijn we toch even gaan kijken. Niet uit nieuwsgierigheid maar uit betrokkenheid. Je weet immers maar nooit”, aldus een van de initiatiefnemers.
En wie denkt dat er alleen dames aan de koffie gaan heeft dat echt verkeerd gedacht. Ook heren weten de weg naar LEUT namelijk prima te vinden. Deelname aan LEUT is gratis. Het spaarvarkentje bij de deur ontvangt gelukkig regelmatig donaties zodat dit bijzondere burgerinitiatief ook gratis kan blijven.