Op de thee bij de WP

Foto: Noor de Bruin

BILTHOVEN – Gisteren werden bewoners van de omringende wijk van de Werkplaats in Bilthoven getrakteerd op een High Tea.

Het initiatief kwam van de 60 leerlingen van het VMBO3 en maakte onderdeel uit van hun maatschappelijke stage.

“De route tussen de supermarkt in de wijk en de school is soms overbelast met leerlingen van de WP en het Nieuwe Lyceum. Dit zorgt soms voor rotzooi of herrie in de wijk, vandaar dat ze op deze manier iets terug wilden doen”, aldus een van de leerkrachten.

Taakverdeling

De regie van dit bijzondere buurtevent lag in handen van de leerkrachten. Koken, bakken, versieren, ontvangst, bedienen, serveren, opruimen…. Dat was de taak van de leerlingen. Ook de uitnodigingen werden door de leerlingen persoonlijk door de brievenbus gedaan. En zelfs aan een muzikale omlijsting was gedacht. Terwijl de ca. 30 gasten door de leerlingen werden voorzien van typische high tea hapjes, zorgde een leerling aan de piano voor passende achtergrondmuziek.

Maatschappelijke stage

Maatschappelijke stage houdt in dat jongeren in het voortgezet onderwijs vrijwilligerswerk doen als onderdeel van hun schoolcarrière. Op deze manier leren ze hun directe omgeving op een andere manier kennen en leveren ze een actieve bijdrage aan de samenleving. De ca. 60 leerlingen van VMBO3 van de WP hebben hier gisteren zeker een gezellige, lekkere en sociale invulling aangegeven.

11 12 13