Lunch in het oude postkantoor van Bilthoven

BILTHOVEN – Door Lisanne Davids-Busink (oprichter Bier en Appelsap), moeder van Maxime en Xavier, woont in de Dichterswijk in Utrecht.

Op een zaterdagmorgen reden we naar het mooie Bilthoven. Sinds april zit hier in het oude postkantoor namelijk PK Bar & Kitchen. Ik had al wat mooie plaatjes van het interieur in de kas voorbij zien komen en we wilden wel eens zelf een kijkje nemen.

Het pand is prachtig opgeknapt, op de bovenste verdiepingen zitten appartementen en op de begane grond en in de aangebouwde kas zit PK Bar & Kitchen, met als het mooi weer is, een fijn terras.

We worden erg gastvrij ontvangen, wat een aardige mensen werken hier! We beginnen met een kop koffie, Maxime krijgt meteen een kleurplaat en kleurtjes, er is een kinderstoel voor Xavier en we blijken naast het trapje naar de speelkelder te zitten. Zo’n mooie speelhoek hebben we nog niet eerder gezien! In lekkere loungekussens kunnen kinderen rustig een filmpje kijken!

De zaak is groot, maar zo voelt het niet. Het interieur is prachtig! Het voelt warm en huiselijk aan. Wellicht doordat we thuis ook de stoelen van Zuiver hebben, waar we nu ook op zitten! Bij de bar kun je aan wat hogere tafels zitten en in het gedeelte in de kas zijn ook mooie banken bij een gezellige haard.

Als lunch neemt Endre een broodje Rib-Eye van de Green Egg en ik ga voor de uitsmijter. Maxime kiest een boterham met Nutella van de uitgebreide kinderkaart. Die kaart ziet er voor het diner ook goed uit. Wraps, tagliatelle, biefstuk, een mini-burger met de keuze voor normale friet of de zoete variant. Dat zie je niet veel!

De lunch is heerlijk en we zijn het er over eens dat we hier vaker gaan komen! De locatie is goed, naast het station, maar ook genoeg parkeerplekken. Het is een ideale borrelplek om met vrienden af te spreken. Op de kaart staan ook lekkere borrelplanken en met de voorzieningen voor kinderen erbij is het een erg fijne plek!

Op tweede kerstdag kun je hier ook terecht voor een lekker diner en er zijn plannen voor dj’s op vrijdagavond en de zondagmiddag, dat klinkt goed! Tot de volgende keer PK!

De openingstijden:
Maandag t/m woensdag 10.30 – 00.00
Donderdag t/m zaterdag: 10.30 – 01.00
Zondag: 12.00 – 00.00

www.pkbilthoven.nl, Julianalaan 10, Bilthoven