Groenekan krijgt vernieuwingschool Lumiar

Foto: ©Aneo Mario Koning (fotokoning.nl)

In Groenekan krijgt komend schooljaar een nieuwe basisschool: vernieuwingsschool Lumiar.

Lumiar Groenekan gaat na Vianen de tweede vestiging worden. De brede school biedt basisonderwijs, buitenschoolse opvang en kinderopvang op vernieuwende en natuurlijke wijze. Lumiar is een democratische school, die uitgaat van gelijkwaardigheid en zelfsturend leren. De kinderen kiezen samen met hun leercoach wat, wanneer en met wie ze activiteiten ondernemen voor het behalen van hun persoonlijke doelen. Dat is zeker niet vrijblijvend, want Lumiar kent ook structuur en regels die samen opgesteld worden met de kinderen, ouders en leerkrachten. Lumiar hanteert het principe van natuurlijk leren, waarbij de natuurlijke ontwikkelingsdrang en innerlijke motivatie van het kind wordt aangesproken.

Vakantie

Ook bijzonder is dat ouders bij Lumiar het gehele jaar door vakantie kunnen aanvragen. Dat kan omdat de school bijna het hele jaar open is. Dinsdag 19 januari is er om 20.00 uur een informatiebijeenkomst op Koningin Wilhelminaweg 469 in Groenekan. Aanmelden kan via lumiar.nl