Vrijwilligers brengen boeken thuis vanuit de Bibliotheek.

Ans Weerdenburg (één van de vrijwilligers)
Ans Weerdenburg (één van de vrijwilligers)
Foto: ©Aneo Mario Koning (Fotokoning.nl)

Ongeveer 20 vrijwilligers van de bibliotheek uit gemeente De Bilt staan eens in de drie weken klaar om diverse producten van de bibliotheek aan huis te bezorgen bij mensen die zelf niet meer in staat zijn om naar de bibliotheek te komen.

Ans Weerdenburg is een van de coördinatoren en vertelde ons dat het erg leuk vrijwilligerswerk is. Dit komt omdat wij niet alleen het boek komen brengen, maar wanneer gewenst ook gelijk gezellig een bakkie koffie of thee blijven doen. De meeste mensen die van deze dienst gebruik maken vinden het erg fijn dat deze service nu bestaat. Aangezien het voor deze mensen vaak lastig is om zelf naar buiten te gaan en dus weinig meer onder de mensen is.

Voor wie is eigenlijk de dienst bedoelt?

Deze dienst is er voor mensen die zelf niet meer in staat zijn om naar de bibliotheek te gaan. Allereerst komt er een contactpersoon naar de mensen toe om uw wensen te bespreken. U kunt verschillende producten van de bibliotheek lenen, zoals boeken in normale druk of in groot letterformaat, tijdschriften, dvd’s en luisterboeken op cd.

Wat kost het?

De prijs van een bibliotheekdienst aan huis is gelijk die van een standaardabonnement: 52,50 per jaar. Met een automatische incasso krijgt u €2,50 korting.

Hoe kunt u in contact komen:

Ans Weerdenburg
Telefoon: 030 – 228 58 29
E-mail: [email protected]

fo