ALS Lenteloop op 17 april 2016

Foto: ALS Lenteloop

Bilthoven – Op 17 april 2016 wordt de eerste ALS lenteloop georganiseerd voor hardlopers en wandelaars in Bilthoven. Er zijn twee doelen: geld inzamelen voor de stichting ALS en een evenement organiseren waarbij samen lopen en samen het leven vieren voorop staat. Loop mee solo, met een team, je collega’s of wie dan ook.

De ALS lenteloop is een initiatief van Vincent Cornelissen uit Bilthoven bij wie in de zomer van 2015 ALS werd vastgesteld. In de middag van 17 april vindt dit hardloop- en wandelevent plaats in het centrum van Bilthoven en de omringende bossen (10 km) met start en finish op het Vinkenplein (start van de diverse afstanden tussen 14.30-15.00 uur). Iedereen kan meedoen van kinderen vanaf 8 jaar tot een wandeling door opa en oma! Inschrijfkosten € 10 per deelnemer. Aanmelden kan via de website. Alle opbrengsten komen ten goede aan onderzoek naar ALS. De hoofdsponsor van dit event is ING. Feest met muzikale omlijsting vanaf 13.00 uur op het Vinkenplein.

De uitdaging is om als deelnemer je te laten sponsoren door familie, vrienden of bedrijven, zodat we samen nog meer geld inzamelen voor het onderzoek naar ALS.

De opbrengst van de loop wordt in overleg met medisch specialisten en Stichting ALS aangewend voor onderzoek naar de ontwikkeling van een medicijn tegen ALS en de begeleiding van ALS-patiënten.

Achtergrondinformatie

Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS), is een dodelijke zenuw-spierziekte waarbij de signalen vanuit de hersenen niet meer aankomen bij de spieren, met als gevolg dat één voor één de spieren uitvallen. Hierdoor kan je steeds minder zelf zoals bewegen, praten, eten en drinken. ALS is een progressieve ziekte. Meestal overlijdt iemand met ALS omdat de ademhalingsspieren er ook mee ophouden.

Na de eerste symptomen is de gemiddelde levensverwachting 3 tot 5 jaar. Nederland telt op dit moment ongeveer 1500 patiënten. Gemiddeld overlijden er elk jaar 500 patiënten en komen er 500 bij. Hoewel er wereldwijd onderzoek wordt gedaan naar de ziekte, is de oorzaak tot op heden onbekend. Hoop op een toekomst – met een gemiddelde levensverwachting van 3 tot 5 jaar na de eerste symp- tomen – is er voor deze 1500 patiënten nog niet.

ALS Lenteloop