Genomineerde Bart de Klaver voor SPORTGALA op van de zenuwen

Foto: Fradastfoto

DE BILT – Vrijdagavond 29 januari wordt in het H.F. Wittecentrum het sportgala van gemeente de Bilt weer georganiseerd. Ook de prijs voor sporttalent van het jaar wordt uitgereikt. Een van de genomineerden is een wedstrijdzeiler Bart de Klaver.

Bart heeft de afgelopen 3 jaar in de Splash gevaren, waarvan de laatste 2 jaar in het Top en Talent Team. Van februari tot en met november is hij bijna elk weekend het hele weekend weg geweest om te trainen en wedstrijden te varen.

Het absolute hoogtepunt bereikte hij afgelopen zomer in Spanje. Op het WK Splash, dat vlakbij Barcelona gehouden werd, werd hij tweede. Hij heeft bij laatste wedstrijd met een zwaar gekneusde elleboog gevaren. Daardoor mistte hij op een punt na de eerste plek.

Bart zijn droom is om zich, na zijn eindexamen, volgend jaar volledig op het zeilen te focussen. Dit gaat hij niet in de Splash klasse doen, maar in de Laser. De Laser is in tegenstelling tot de Splash een Olympische klasse en een logische volgende stap. Voor Bart een nieuwe klasse waar hij weer goed in kan groeien. Om dit te realiseren heeft hij een plan uitgewerkt en is hij druk bezig om sponsoren voor het realiseren van zijn droomambitie te vinden.

De andere genomineerden zijn Puck ‘t Lam (turnen) en Bram Steenaart (shorttrack). Bart heeft er in ieder geval erg veel zin in en hoopt natuurlijk op een mooie prijs voor naast het zilver.

Sportgala De Bilt