Werkzaamheden bosgebied de Leijen van start

Foto: ©Aneo Mario Koning (fotokoning.nl

BILTHOVEN – Begin februari beginnen de werkzaamheden in het bosgebied in de Leijen. Door met zorg voor de bijzondere natuurwaarden selectief bomen te verwijderen, wordt de ontwikkeling van achterblijvende bomen gestimuleerd. Met deze uitdunning werkt de gemeente aan een gemengd bomenbestand met statige lanen.

Het bos is voorafgaand aan de uitdunningswerkzaamheden geïnventariseerd op bijzondere natuurwaarden zodat deze ontzien kunnen worden. Gedurende de werkzaamheden blijft u van harte welkom om de Leijen te bezoeken. Wel kan het zijn dat u enige (geluids)overlast ervaart of dat sommige paden slecht toegankelijk of tijdelijk afgesloten zijn. Na afloop van de werkzaamheden zullen alle paden weer hersteld worden. Het uitdunnen van het bos neemt in totaal ongeveer drie weken in beslag. De stammen worden opgestapeld en ruim vier weken daarna opgehaald. Met bordjes is aangegeven om niet op de houtstapels te klimmen omdat dit gevaarlijk is.

Informatie

Aannemer Parenco voert namens Bosgroep Midden Nederland de werkzaamheden in opdracht van de gemeente De Bilt uit. Mocht u vragen en/of opmerkingen met betrekking tot de boswerkzaamheden hebben kunt u terecht bij Wouter Delforterie op telefoonnummer: 06 – 8356 66 40.