FC De Bilt pakt drie punten tegen laagvlieger TOV Baarn

DE BILT – De eerste wedstrijd na de winterstop werd met 1-3 gewonnen tegen koploper FC Almere en dat was dus een goede opsteker voor de tweede seizoenshelft.

Op zaterdag 30 ontvingen de Biltse mannen de laagvlieger TOV. “Appeltje-eitje?”, nee zeker niet. TOV staat weliswaar laag op de ranglijst, maar heeft vaak pech en verliest dan veelal met kleine cijfers. Ook de uitwedstrijd in Baarn leverde voor onze FC veel problemen, maar met enig geluk toch drie punten op.

De eerste helft kenmerkte zich in een gelijkopgaande wedstrijd met kansen aan beide zijden. Hoewel het tot de rust 0-0 bleef, waren er zeker vermeldenswaardige acties. Zo kreeg Sam Eerdmans na enkele minuten op de rand van de zestien de kans om een van zijn befaamde schoten af te vuren. Hij schoot wel, maar helaas vloog de bal ruim over het doel. Een andere aanval had een beter lot verdiend. Joey Koetsier gaf een perfecte crosspass op Joey de Ruyter. Die nam vervolgens de bal subliem aan en sprintte met de bal naar voren en schoot de bal scherp voor. Helaas kwam Tom Karst een fractie van een seconde te laat om de bal goed in te kunnen tikken. Ook aan de andere kant kwamen de mannen uit Baarn enkele keren in scoringspositie, maar de ene keer stond hun vizier niet op scherp en de andere keren redde Ricardo Pouw bekwaam. Ook Mike Versloot benutte na een mooie pass goed zijn snelheid, waardoor hij de score kon openbreken, maar de Baarnse keeper deed waarvoor hij is aangesteld.

Tweede helft

In de tweede helft begon TOV zeer energiek, maar FC De Bilt bleef goed verdedigen en kreeg na een kwartier weer grip op de wedstrijd. Tom schoot na een goede aanval de bal laag in een hoek, maar de lange keeper van TOV wist met een voet de bal te keren. Kort daarna brak TOV met enkele snelle combinaties door de Biltse verdediging en school een aanvaller hard op doel. De Baarnse handen gingen al omhoog, maar Ricardo wist eveneens moet een voet de bal tot corner te verwerken.

Halverwege de tweede helft gaf Sam een prima voorzet en kopte Steven v.d. Berg de bal perfect in de touwen. Kort daarna verslikte Ricardo zich in een dwarrelende voorzet en kreeg de spits van TOV een uitgelezen scoringskans, maar zijn snoeiharde schot vloog ruim over het doel. Trainer Gerrit Plomp beschikt over een brede selectie en zo kon hij verse krachten inbrengen die voor extra energie aan de Biltse kant zorgden; prima gedaan invallers! Ongeveer 10 minuten voor tijd gaf Jelle Vliek een mooi pass op Steven en die wist vervolgens de bal over de keeper richting het lege doel te schieten. Mede door het goede doorzetten van Mike, belandde de bal van Steven in het doel. Hierna kon FC De Bilt de wedstrijd goed uitspelen. Vlak voor tijd kreeg FC De Bilt nog een vrije trap vanaf 20 meter. TOV had een muurtje opgesteld en ik dacht gelijk aan het filmpje op Twitter met Gouwe Ouwe doelpunten van FC Utrecht (Gerrit laat de jongens ook eens naar dat filmpje kijken, haha).

Na iets meer dan 90 minuten blies de uitstekend leidende scheidsrechter deze zeer sportieve wedstrijd af en konden we constateren dat TOV echt te laag op de ranglijst staat en dat FC De Bilt een uiterst nuttige overwinning heeft geboekt.

De wedstrijdbal van vandaag is aangeboden door de Psoriasis Verenging Nederland (tevens shirtsponsor van FC De Bilt F1)

Volgende week om 14.30 uur speelt FC De Bilt een bekerwedstrijd uit tegen topklasser Magreb ’90. De kans op een overwinning is heel klein, maar een wedstrijd tegen een topklasser is een mooie ervaring.

Twee waardevolle spelers van onze selectie zijn/worden rond 1 februari geopereerd (Jan en Bobby). We wensen hen een voorspoedig herstel toe en we hopen hen, zodra het kan, weer tussen de lijnen te zien!

Het tweede kwam na de winterstop nog niet in actie, hun competitie wordt pas op 13 februari vervolgd. Tot die tijd zijn diverse oefenwedstrijden geregeld om de mannen scherp te houden, want zij mogen de acht punten voorspong niet verspelen.

Het derde wist vandaag met 7-0 te winnen van Jonathan; de juiste krachtverhouding als de wedstrijd wordt geleid door een goede scheidsrechter. Ook ons derde staat inmiddels fier aan kop!