Onscherp Nova ontsnapt aan puntverlies

BILTHOVEN – De afgelopen 2 weken hebben voor het vlaggenschip van Nova in het teken gestaan van blessureleed en de heersende griepepidemie in ons land. Of dit ook echt de reden was van de matte onscherpe wedstrijd afgelopen zaterdag is? Een wake-up call is het zeker om ook de laatste wedstrijden scherp te blijven en het kampioenschap binnen te slepen.

Net als vorige week startte Melvin Kempen in de basis, ditmaal voor de aan de kuit geblesseerde Jaco Schippers. Steven Bakker was gelukkig voldoende hersteld van zijn enkelblessure om te kunnen starten.

Na het eerste fluitsignaal was het een gretig RDZ dat pas na 9 minuten het eerste doelpunt aantekende. Gelukkig hadden Michelle Reus, Sanne v. Kouterik, Melvin van Kempen en Richard van der Pas binnen 5 minuten ook de korf gevonden en wat zorgde voor een ruststand van 6-4. Melvin van Kempen speelde een verdienstelijke wedstrijd en scoorde 2 fraaie goals in de 1e helft.

Met een stand van 6-4 moest er in de kleedkamer orde op zaken worden gesteld. Het 1e aanvalsvak had moeite met de organisatie en het maken van goals zonder Schippers. Er werd te weinig afgerond, wat van Brenk noodzaakte om vroeg in te grijpen. Michelle Reus stond na de rust haar plaatsje af aan Renske van Kempen, die met haar bewegelijkheid en aanvalskracht meer verassing en gevaar in het spel zou moeten brengen.

4 minuten na rust pakte Richard van der Pas de draad weer op door middel van een vrije bal en een kort schot; 8-4. Het andere vak met de 2 dames in de punt beloonde hun bewegelijkheid en harde werken met een mooie goal op afstand van Aranka Akkermans. Vrij snel hierop reageerde de geroutineerde dame van RDZ middels het forceren van een strafworp. Het geslagen gat werd maar niet groter deze zaterdag, waar de afgelopen weken hier op deze momenten de locomotief juist doorstoomde.

In de aftellende minuten was de spanning om te snijden, RDZ sloop dichterbij en de befaamde dame had nog aandeel in 4 gemaakte goals voor RDZ. Met nog minder dan 3 minuten op de klok was de stand 11-9. In de aanval rustig en geduldig spelen, met als doel balbezit en alleen goede kansen benutten, leek hier geen afspraak voor Nova. Daarentegen werd er slordig gespeeld en werd er te makkelijk balverlies geleden. Dit resulteerde in een onnodige, spannende 11-10 tussenstand met nog 1,5 minuut op de klok. Gelukkig ontsnapte Nova na één van de langste 1,5 minuut ooit in sporthal HF Witte Centrum aan een gelijkspel. Eén les nemen de spelers mee na deze wedstrijd kampioen worden doe je ook door slechte wedstrijden te winnen, blijf scherp tot de buit binnen is.

Goals: Richard van der Pas 3, Melvin v. Kempen 2, Sanne van Kouterik 1, Aranka Akkermans 1, Renske van Kempen 1, Steven Bakker 1, Michelle Reus en Inge van Eck 1