Onverwachte nederlaag tegen het laag geklasseerde SGHA uit Heerenveen voor heren Brandenburg.

Foto: ©Aneo Mario Koning (fotokoning.nl)

SGHA – B.Z.C. Brandenburg 8-6

 

De heren van Brandenburg – koploper in de 1e klasse – leden zaterdag avond een onverwachte nederlaag tegen het laag geklasseerde SGHA uit Heerenveen. De Biltse ploeg speelde een matte partij waterpolo in het brede bad van de thuisploeg. De verre rit en onderschatting van de tegenstander waren waarschijnlijk de belangrijkste oorzaken.

Brandenburg startte nog wel redelijk, kansen genoeg maar slecht schieten én paal en lat stonden doelpunten in de weg. Halverwege de 1e periode kwam SGHA voor met 1-0 en maakte Arnold Witteveen uit een man meer situatie de gelijkmaker. Brandenburg had moeite met het fysieke spel van de tegenstanders dat gedoogd werd door de beide scheidsrechters dat leverde naast de nodige irritaties ook uitsluitingen op die door de thuisploeg goed benut werden (4 uit 7), terwijl de man meer bij Brandenburg wederom niet liep (2 uit 7).

Via 2-1 (na de 1e periode) en 2-3 (op de helft) stond na de 3e periode een 5-6 voorsprong voor Brandenburg op het scorebord en leek er eigenlijk nog niets aan de hand. In voorgaande wedstrijden maakte de Biltse ploeg in de laatste periode het verschil. Echter Brandenburg scoorde helemaal niet meer en SGHA nog 3 keer waarmee de 2e nederlaag van het seizoen een feit was. Een collectieve baaldag zullen we maar zeggen. Ook de nummer 3 verloor en de nummer 2 – De Ham – speelt pas zondagmiddag laat.

 

Tussenstanden 2-1; 2-3; 5-6;- 8-6

Doelpuntenmakers: Jorrit Yperlaan (4); Arnold Witteveen en Dennis van Scharenburg ieder 1