Lopen voor de ziekte van Lyme

Foto: Lopen voor Lyme

Marjolein Top (32) geboren en getogen in Bilthoven heeft de ziekte van Lyme. Ze brengt al jaren vrijwel de hele dag door in bed met de gordijnen dicht tegen het licht.

Door veel misdiagnoses heeft ze jaren rond gelopen zonder te weten wat ze had. De ziekte is er langzaam ingeslopen, op haar 15e zijn haar klachten begonnen. De klachten werden in de loop van de jaren alleen maar erger, tot ze begin 2012 helemaal niet meer kon werken.

Ze is continu uitgeput, heeft dagelijks het gevoel alsof ze een zware griep heeft, migraine en overal chronische pijn. Die pijn is alleen met zware pijnstillers even te onderdrukken maar komt iedere dag weer in alle hevigheid terug. Gelukkig blijft ze ondanks alles altijd heel positief.

In Nederland hebben de artsen niets kunnen vinden. Keer op keer is ze van de ene naar de andere specialist gegaan maar niemand kon een diagnose stellen. “Gefeliciteerd, u mankeert niets” zeiden ze steeds. De Lyme testen zijn in Nederland niet toereikend, chronische Lyme wordt niet erkend en de artsen zeggen dat ze maar met haar klachten moet leren leven.

Ze is nu onder behandeling bij een Belgische internist. Hij is gespecialiseerd in de ziekte van Lyme. Hij heeft bij Marjolein de ziekte van Lyme vastgesteld en een aantal co-infecties gevonden. Omdat de ziekte niet erkend is in Nederland, moet ze de behandeling van tienduizenden euro’s zelf betalen.

Alle Chronische Lymepatiënten kampen met dit financiële probleem, daarom is op 9 april het event Lopen voor Lyme georganiseerd. Lopen voor Lyme is een sponsorloop om de ziekte van Lyme onder de aandacht te brengen en geld in te zamelen voor behandelingen. Er hebben zich al meer dan 60 teams ingeschreven die rondom het Henschotermeer gaan lopen.

Het bijzondere van dit event is dat al het geld wat het team ophaalt, direct ten gunste komt van de Lyme patiënt om de behandeling te kunnen betalen. Uw donatie komt dus voor 100% bij Marjolein terecht.

Familie en vrienden van Marjolein lopen voor haar mee met team Marjolein Beats Lyme. Wie wil sponsoren kan dit doen via: http://www.lopenvoorlyme.nl/team/marjolein-beats-lyme/

Wie ons team wil komen versterken kan zich opgeven via: [email protected]

Marjolein Top Marjolein Top