Mind Your Food – Wat eten we vandaag?

Foto: Sytske Scholze

Sinds vandaag heeft Bilthoven Nieuws in combinatie met voedingsdeskundige Sytske Scholze van Mind Your Food een nieuwe rubriek die meerdere keren per week terugkeert. Dit gaat gebeuren in de vorm van een bericht, weetje of recept.

Wat eten we vandaag? Misschien wel deze heerlijke, rijk gevulde bleekselderijsalade! De noten en geitenkaas maken deze salade heel voedzaam. Houden de kinderen niet zo van salade? Je trekt ze nu vast over de streep, want de dadels verleiden je tot minstens één hapje.

Toch nog iets warms erbij? Combineer hem dan met bijvoorbeeld een lichte groentesoep zonder vlees. Geniet ervan!

Wat heb je nodig?

– 3 stengels bleekselderij
– 1/4 krop ijsbergsla (of halve kleine krop)
– 4 Medjoudadels
– 100 gr gemengde ongezouten noten (hazelnoten, walnoten, amandelen, pecannoten)
– 1 Elstar appel
– 100 gr Dodoni feta (of ander goed merk)
– 1 citroen
– Paar takjes verse dille
– 2el appelciderazijn
– 3 el walnotenolie
– 1 el honing
– 1 tl grove mosterd
– Versgemalen peper uit de molen

Hoe maak je het?

– Scheur de ijsbergsla in grove stukken
– Snij de bleekselderijstengels in kleine stukjes
– Ontpit de dadels en snij ze in kleine stukjes
– Hak de noten grof en rooster ze kort in de koekenpan
– Snij de appel in schijfjes of stukjes en besprenkel ze licht met citroen
– Maak een vinaigrette van de overige ingrediënten (behalve de dille)
– Meng alles voorzichtig door elkaar en knip de takjes dille erboven fijn

Voor meer informatie: http://www.mindyourfood.nl