Gemeente laat onveilige bomen kappen

Foto: ©Aneo Mario Koning Fotokoning.nl

In maart laat de gemeente De Bilt 50 zieke bomen kappen.

Informatiebrieven

Als er bij u in de buurt een boom gekapt wordt, dan heeft u vanaf begin februari een informatiebrief van de gemeente ontvangen. Enkele dagen voor de daadwerkelijke kap ontvangt u van de uitvoerende hovenier Hoefakker een tweede brief. Hierin staat het tijdstip van de kap en of het nodig is om bijvoorbeeld een auto te verplaatsen of ruimte op de weg vrij te houden.

Op deze inzoombare kaart kunt u zien welke bomen de gemeente De Bilt laat kappen.

Zorgplicht

De gemeente De Bilt beheert ongeveer 28.000 laanbomen. Elk jaar controleert de gemeente ongeveer een kwart hiervan. Dat betekent dat elke boom eens in de vier jaar gecontroleerd wordt op veiligheid en ziektes. De controle maakt per boom inzichtelijk welke risico’s of ziektes behandelbaar zijn of dat er sprake is van onacceptabele risico’s. De bomen langs de drukke hoofdroutes worden elk jaar gecontroleerd. Deze boomveiligheidscontrole is een wettelijk vastgestelde zorgplicht.

Bomenbestand veroudert

In de gemeente De Bilt staan veel oude, vaak monumentale bomen. De gemeente houdt er dan ook rekening mee, dat het de komende jaren steeds meer bomen zal moeten vervangen door jongere exemplaren.

Meer informatie

Als u vragen heeft over dit bericht of de bomenkap, dan kunt u contact opnemen met Ton van den Brink op telefoonnummer 030 – 228 94 11 of via e-mail [email protected].

Bomenkap De Bilt