Gemeente laat dit voorjaar panoramafoto’s maken

Foto: ©Aneo Mario Koning (fotokoning.nl)

In maart en april maakt een bedrijf in opdracht van de gemeente De Bilt 360-gradenpanoramafoto’s van de openbare ruimte.

De gemeente gebruikt deze foto’s voor bijvoorbeeld inspectie en beheer van de openbare ruimte en de ontwikkeling van ruimtelijke plannen.

De panoramafoto’s worden met speciaal uitgeruste auto’s gemaakt door CycloMedia, een Nederlands bedrijf uit Zaltbommel. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het grootschalig en systematisch in beeld brengen van de omgeving. Het bedrijf heeft toestemming om op vrijliggende fietspaden, in winkelgebieden en op afgesloten weggedeelten opnamen te maken voor zover deze toegankelijk zijn. De foto’s worden jaarlijks in de gemeente De Bilt gemaakt. De laatste keer was in de zomer van 2015.

De opnamen worden niet op internet gepubliceerd of anderszins openbaar gemaakt. Binnen de wet- en regelgeving op het gebied van persoonsgegevens, stelt het bedrijf de opnamen uitsluitend onder stringente voorwaarden ter beschikking aan publieke of private organisaties.

Meer informatie

CycloMedia heeft haar activiteiten aangemeld bij het College Bescherming Persoonsgegevens onder nummer 1004101. Voor vragen of het aantekenen van bezwaar kunt u contact opnemen met CycloMedia Technology B.V., Postbus 2201, 5300 CE Zaltbommel. Meer informatie vindt u op www.cyclomedia.com.