Warming up bij Ekoplaza

Foto: Ekoplaza

Hoewel een haardvuurtje ontbreekt, kun je zaterdag weer rekenen op een warme ontvangst bij Ekoplaza. Tussen 11.00 en 15.00 uur is Mind Your Food present bij het ‘kraampje’ achterin de winkel. Even je boodschappentas aan de kant zetten en de tijd nemen voor een kopje thee, en misschien wel een hapje van deze lekkere boekweit-banaancake… of een andere zoete verleider.
Geen zin in zoet, maar wel een brandende gezondheidsvraag of een kooktip? Ook daarvoor kun je terecht bij Sytske.

Het recept voor de cake is al vooruitgesneld:

Boekweit-banaancake met pecannoten
Wat heb je nodig?
3 rijpe bananen
150 gr boekweitmeel
50 havermeel (of vlokken)
100 ml kokosolie (extra virgin)
75 gr kokosbloesemsuiker
75 gr pecannoten
2 eieren
25 ml kokosmelk (of andere melk)
1 kleine el bakpoeder
snufje kaneel
snufje kardemon
snufje zout
Hoe maak je het?
Vet een klein bakblik (1 l) in met olie of boter
Verwarm de oven voor op heteluchtstand 180 C
Meng de droge ingrediënten in een kom door elkaar
Hak de pencannoten grof en voeg ze hieraan toe
Prak de bananen en meng ze door door het meel
Voeg kokosolie en kokosmelk toe
Klop de eieren schuimig en spatel ze voorzichtig door het beslag
Stort het beslag in het bakblik en zet ca. 45 min in de oven