Kinderpersbureau Bosberggazet ontvangt persaccreditatie voor persconferentie Minister Jeroen Dijsselbloem

Foto: Kinderpersbueau Bosberggazet

Ook dit jaar vindt er weer ‘de week van het geld’ plaats. Dit start dit jaar op 14 maart. Het doel van deze themaweek is om leerlingen op de basisschool te leren omgaan met geld. Door ze al jong te leren omgaan met geld, wordt de basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd. Immers, jong geleerd is oud gedaan!

In het kader van de Week van het geld 2016 houdt Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem woensdag 16 maart een persconferentie voor schoolkrantredacteuren en leerlingen van groep 7 en 8. De persconferentie vindt plaats op het ministerie van Financiën in Den Haag.

Het is een unieke kans om de minister van Financiën alles te vragen over (leren omgaan met) geld, hoe het is om minister van Financiën te zijn en wat zijn werk nou precies inhoudt. Ook de Bosberggazet, het kinderpersbureau van de Bosbergschool in Hollandsche Rading, heeft een persaccreditatie ontvangen. Anniek uit groep 7 en Jasper uit groep 8 zullen als redacteur voor de Bosberggazet aanwezig zijn. Voorafgaand aan de persconferentie krijgen zij een mini-workshop ‘vragen stellen tijdens persconferentie’ van Klaas van Kruistum; bekend van onder andere ‘wie is de mol’ en ‘checkpoint’. Bilthoven.Nieuws.nl gaat deze 2 jonge, lokale redacteuren volgen en komt volgende week met een reportage.