Bon Apéttit in Maartensdijk valt goed in de smaak

Foto: Bon Apéttit in Maartensdijk

MAARTENSDIJKDat het niet alleen heerlijk ruikt maar ook nog heerlijk smaakt daar waren alle aanwezigen het vanavond wederom over eens. Bon Apéttit in Maartensdijk valt letterlijk en figuurlijk goed in de smaak.

Het valt soms niet mee om iedere dag een gezonde maaltijd te bereiden. Voor jezelf koken is niet alleen lastig, het is vaak ook ongezellig om alleen te eten. Gelukkig bestaat er sinds kort voor de inwoners van Maartensdijk en omgeving weer de mogelijkheid samen met elkaar te eten in de  ontmoetingsruimte van het servicecentrum Maartensdijk zonder dat ze hiervoor zelf inkopen hoeven te doen of na hoeven te denken over wat ze gaan eten. TipTop Catering uit Groenekan bereidt namelijk het eten en vrijwilligers serveren de maaltijden. Voor de gasten en de vrijwilligers zijn het gezellige en waardevolle bijeenkomsten.

Menu

Op het menu stond gisteravond gekookte aardappels, witlof met kaassaus en een flinke wiener schnitzel. Elke doordeweekse dag is er een ander gerecht. Op woensdag zelfs een 3-gangen diner. Gisteravond is het een gemêleerd gezelschap met een gemene deler; met elkaar eten is gezelliger dan alleen. Dat het gezellig is, is op afstand te horen. Aan tafel wordt er niet alleen gezellig geconverseerd maar men helpt ook elkaar. De buurvrouw van de mevrouw met een verminderde handfunctie biedt spontaan aan het vlees even voor haar te snijden. En ook de mevrouw ‘met slechte ogen’ wordt uiterst behulpzaam geholpen door haar tafelgenoten als haar servet op de grond valt.

De gasten van Bon Appétit kiezen bewust voor een goede maaltijd en voor de gezelligheid, blijkt uit de vraag waarom ze hiervoor kiezen. Al zegt ook een gast; ‘we schuwen geen discussie. Alles kan aan tafel besproken worden’. Een andere gast antwoord: ‘Thuis eet ik mijn maaltijd omdat ik moet eten. Vaak doe ik dat ook nog voor de TV. Dit is veel gezelliger. Ik kijk er echt naar uit’.

De maaltijden worden om 17:30 uur geserveerd. Twee vrijwilligers van Bon Appétit hebben dan de tafel(s) al gezellig aangekleed en serveren de maaltijden uit. Een hoofdmaaltijd zoals op maandag, dinsdag en donderdag en vrijdag wordt geserveerd kost 7,50. Het 3-gangen menu op woensdag 11,50.

De deelnemers zijn het er over eens. Een aardappel, potje erwtjes en worstje van de supermarkt is misschien goedkoper maar staat niet in verhouding tot wat ze bij Bon Apéttit krijgen. Het antwoord op de vraag aan de vrijwilligers of het niet goedkoper kan is duidelijk. Bon Apéttit is er niet om iemand rijk van te laten worden maar om zoveel mogelijk mensen te laten genieten van een gezellige en verantwoorde maaltijd aan tafel. Daar dragen niet alleen vrijwilligers en TipTop Catering hun steentje aan bij maar ook de gasten zelf. Op de dagen dat er alleen een hoofdmaaltijd wordt geserveerd is er namelijk altijd wel een gast die –in overleg- zorgdraagt voor het toetje.

Koffie drinken doen de gasten liever thuis, bij het journaal kijken. En zo gaat iedereen na een gezellige maaltijd weer zijn eigen weg om elkaar de volgende dag of ander moment aan tafel te treffen en gaan ook de vrijwilligers tevreden naar huis. Bon appétit valt in de smaak maar nog niet iedereen lijkt zich bewust van het gemak en de gezelligheid van deze maaltijdservice.

Komt u ook een keer mee-eten?

Elke vrijdag kunt u zich in Dijckstate aanmelden voor de daarop volgende week en direct contant betalen. Een vrijwillig(st)er van Bon Appétit is dan van 16.00 tot 17.00 uur aanwezig in het Servicecentrum Maartensdijk (Dijckstate). Op basis van het menu beslist u zelf wanneer u mee wilt eten.

Bon Apéttit in Maartensdijk Bon Apéttit in Maartensdijk