Leerlingen Groenhorst Maartensdijk doneren bedrag aan LINDA.foundation

Foto: Groenhorst Maartensdijk

MAARTENSDIJK – Leerlingen van het Groenhorst in Maartensdijk hebben in december 2015 een schoolfeest georganiseerd en hebben de opbrengsten aan de LINDA.foundation geschonken.

Goed doel

“Wij, de leerlingen van de tweede tot de vierde klas, hebben met zijn allen een goed doel uitgekozen. Dat was nog niet makkelijk, maar uiteindelijk vonden we dat we ons moesten inzetten voor arme gezinnen in Nederland”, aldus Calle Groot en Sem van de Scheur die samen met nog een aantal scholieren het feest organiseerden.

Het feest had het thema Black and White Glitter. “En we hebben alles zelf geregeld: we hebben bekendheid gegeven aan het feest, een DJ geregeld, een playlist samengesteld en de boel versierd. We moesten ook de buurt op de hoogte brengen dat er een feestje aan kwam.”

Opbrengst

Het was een enorm succes: er was een grote opkomst en een hoop gezelligheid. Met de opbrengst van de kaartjes, zo’n 350 euro, hopen de leerlingen van het Groenhorst dat ze jongeren blij kunnen maken die het minder goed hebben, zodat zij ook leuke dingen kunnen doen.

LINDA.foundation

De LINDA.foundation is in juli 2013 opgericht door Linda de Mol en Mood for Magazines, uitgeverij van het tijdschrift LINDA. Het fonds is bestemd voor (alleenstaande) ouders met kinderen die in financiële nood verkeren.