Bewoners Thomashuis Maartensdijk dolblij met nieuwe tuinkas

Foto: Thomashuis Maartensdijk

Maartensdijk – Het was een lang gekoesterde wens. Een eigen kweekkas in hun tuin waar ze zelf hun groenten en kruiden kunnen zaaien en oogsten. Dankzij de stichting SVBVM kunnen de 9 bewoners van Thomashuis Maartensdijk nu zelf hun groene vingers uit de mouwen steken en genieten van hun eerste kweeksels.

Thomashuis

Het Thomashuis is een kleinschalige woonvoorziening voor mensen met een verstandelijke beperking. Sinds 2009 is het Thomashuis gevestigd in de voormalige boerderij Vredestein aan de Dorpsweg in Maartensdijk. Stichting Vrienden Bewoners Vredestein Maartensdijk (SVBVM) dankt zijn naam aan de voormalige boerderij Vredestein waar het Thomashuis sinds 1992 is gevestigd. De stichting heeft zich ten doel gesteld middels sponsoring, giften en donaties, nuttige zaken en voorzieningen voor de bewoners van Thomashuis Maartensdijk te realiseren. ‘Project tuinkas’ is hier een mooi voorbeeld van.

De kas past helemaal bij de visie van Thomashuis Maartensdijk waarin gezond leven, eten en bewegen centraal staan. Op 7 mei zal de kas ‘feestelijk’ geopend en ingewijd worden.

Wilt u meer weten over de stichting en/of wilt u de stichting financieel steunen? Stuur dan een e-mail naar svbvm@live .nl