Workshop tuinderij Eyckenstein

Foto: St. Vrienden van Eyckenstein

Maartensdijk – Op zaterdag 9 april organiseren Luuk Schouten, tuinder van Tuinderij Eyckenstein en Agnes Looman een workshop ‘de eetbare tuin’. Een workshop vol afwisseling tussen theorie en praktijk over het opzetten van een eigen ‘eetbare tuin’.

De praktijkdag begint om 13.00 uur en duurt tot 16.00 uur. Deelnemers gaan naar huis met zelf gezaaide pompoen, courgette, sla, kruiden en plantuitjes. De kosten bedragen 45,- euro p.p. Opgeven kan via de email ([email protected]) of telefonisch (Luuk Schouten, tel: 0644545537).

Tuinderij Eyckenstein

Tuinderij Eyckenstein is de prachtige historische moestuin van Landgoed Eyckenstein in Maartensdijk. De moestuin ligt aan de andere kant van de weg. Luuk Schouten is er in 2006 als biologisch tuinder gestart. Onder het motto ‘Lekker, mooi en gastvrij’ wordt op 0,7 hectare een grote diversiteit aan groente op milieuvriendelijke (biologische) wijze geteeld. Er worden geen bestrijdingsmiddelen en kunstmest gebruikt en al het zaai- en pootgoed is biologisch geteeld.

Jubileum

In 2016 viert de tuinderij het 10 jarig bestaan met allerlei activiteiten waaronder een open dag op zaterdag 14 mei: Op de kraam ligt dan de eerste oogst en er wordt plantgoed verkocht.

Adres: Dorpsweg Maartensdijk, achter huisnummer 264