Etienne Spee geen hoofdcoach meer van Dames 1 SCHC

Foto: SCHC

BILTHOVEN – Vorig jaar tekende hij nog een contract voor drie seizoenen, maar tijdens zijn eerste seizoen is er al een einde gekomen aan het dienstverband van Etienne Spee als trainer van de dames van SCHC.  Spee treedt terug als hoofdcoach van Dames 1. Het bestuur van de vereniging en Spee zijn dit in goed overleg overeengekomen.

Aanleiding voor het voortijdig beëindigen van de overeenkomst is een verschil van inzicht over de uitvoering van het technisch beleid voor Dames 1 de komende jaren. Na intensieve evaluatie hebben beide partijen, met respect voor elkaars mening, vastgesteld dat dit verschil van inzicht onoverbrugbaar is.

Spee verruilde afgelopen jaar hockeyclub Laren voor SCHC om de eerder vertrokken Giles Bonnet op te volgen. Nu heeft de club dus wederom te maken met een voortijdig vertrek van een trainer.
Zowel het bestuur als Etienne Spee vinden het van groot belang dat dit besluit geen negatief effect heeft op de prestaties van Dames 1, staat in het persbericht van SCHC vermeld. Sportief gezien zijn de komende weken, waarin de play-offs en de EHCCC (Europacup) op het programma staan, cruciaal. Om de rust rondom de selectie te waarborgen, hebben het bestuur van SCHC en Etienne Spee daarom besloten dat Spee per direct opstapt. Lotte Smets staat tot het eind van het seizoen aan het roer bij de nummer drie van de hoofdklasse. Smets was vorig seizoen assistent-coach en kent het team dus goed.