ALS Lenteloop slaat aan in heel Nederland!

Foto: ALS Lenteloop

BILTHOVEN – Sponsorbedrag nu al hoger dan verwacht! Help het ALS onderzoek aan € 200.000 extra!

Met nog anderhalve week te gaan tot 17 april is er al 150.000 euro aan sponsorgeld opgehaald. Het maximum van 1.500 lopers is dichtbij. Meer dan 200 vrijwilligers staan klaar. Wat als een bescheiden hardloop- en wandelevent in Bilthoven begon met een doelstelling van € 50.000, heeft zich ontwikkeld tot een enorm loop- en muziekfestijn met een landelijke uitstraling. De organisatie heeft donderdag 7 april de deelnemers nog uitgedaagd een 10 x 10 x 10 actie te starten: in de laatste 10 dagen nog 10 euro bij 10 vrienden op halen. Om nog een laatste boost te geven aan het sponsorbedrag!

De eerste ALS lenteloop wordt georganiseerd voor hardlopers en wandelaars in Bilthoven. Er zijn twee doelen: geld inzamelen voor de stichting ALS en een evenement organiseren waarbij samen lopen en samen het leven vieren voorop staat. Daarom is er na en naast het loopevenement ook een groot muzikaal programma op het Vinkenplein in Bilthoven.

De ALS lenteloop is een initiatief van Vincent Cornelissen uit Bilthoven bij wie in de zomer van 2015 ALS werd vastgesteld. In de middag van 17 april vindt dit hardloop- en wandelevent uitgebreid met een speciale ALS special van 500 meter voor mindervaliden, plaats in het centrum van Bilthoven en de omringende bossen (10 km) met start en finish op het Vinkenplein (start van de diverse afstanden tussen 14.30-15.00 uur). Iedereen kan meedoen van kinderen vanaf 8 jaar tot een wandeling door opa en oma! Inschrijfkosten € 10 per deelnemer. Aanmelden kan via de website. Er is nog beperkt plaats. Alle opbrengsten komen ten goede aan onderzoek naar ALS. Feest met muzikale omlijsting vanaf 13.00 uur op het Vinkenplein te Bilthoven.

Achtergrondinformatie

Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS), is een dodelijke zenuw-spierziekte waarbij de signalen vanuit de hersenen niet meer aankomen bij de spieren, met als gevolg dat één voor één de spieren uitvallen. Hierdoor kan je steeds minder zelf zoals bewegen, praten, eten en drinken. ALS is een progressieve ziekte. Meestal overlijdt iemand met ALS omdat de ademhalingsspieren er ook mee ophouden.

Na de eerste symptomen is de gemiddelde levensverwachting 3 tot 5 jaar. Nederland telt op dit moment ongeveer 1500 patiënten. Gemiddeld overlijden er elk jaar 500 patiënten en komen er 500 bij. Hoewel er wereldwijd onderzoek wordt gedaan naar de ziekte, is de oorzaak tot op heden onbekend. Hoop op een toekomst – met een gemiddelde levensverwachting van 3 tot 5 jaar na de eerste symptomen – is er voor deze 1500 patiënten nog niet.