Jubileumjaar brandweer spectaculair van start

Foto: ©Rob Jastrzebski

Dinsdagavond werd bij gemeentehuis Jagtlust het jubileumjaar van de Vereniging Vrijwillige Brandweer De Bilt op spectaculaire wijze geopend. Burgemeester Gerritsen ontving uit handen van de voorzitter van de honderdjarige brandweervereniging het eerste exemplaar van het boek ‘Van handspuit tot veiligheidsregio’, geschreven door Rob Jastrzebski. Het boek neemt de lezers in vogelvlucht mee door de honderdjarige geschiedenis van het Biltse brandweerwezen. Na de boekpresentatie werd, geheel in brandweerstijl, een klein vreugdevuurtje ontstoken in de vorm van het getal 100. Ook ging er wat vuurwerk de lucht in, om de start van het feestjaar te markeren. De weergoden werkten niet helemaal mee, want precies op het hoogtepunt van de ceremonie gingen de hemelsluizen open. Toch deed dat geen afbreuk aan het brandweerfeestje. Wel werd de ceremonie vanwege de dreigende buien een kwartier vervroegd.

Belangstellenden die een exemplaar van het boek willen kopen, kunnen het bestellen via de website van de jubilerende brandweervereniging. Het boek is ook te koop bij de nog komende publieksactiviteiten, waaronder de historische brandweeroptocht op 11 juni en de open dag op 3 september.

http://www.100jaarbrandweerdebilt.nl/

foto’s :©Rob Jastrzebski en Aneo Mario Koning

2016-04-12-102 2016-04-12-103 2016-04-12-104 2016-04-12-105 2016-04-12-106 2016-04-12-107 2016-04-12-108

Jubileumjaar brandweer spectaculair van start Jubileumjaar brandweer spectaculair van start Jubileumjaar brandweer spectaculair van start Jubileumjaar brandweer spectaculair van start Jubileumjaar brandweer spectaculair van start Jubileumjaar brandweer spectaculair van start Jubileumjaar brandweer spectaculair van start Jubileumjaar brandweer spectaculair van start Jubileumjaar brandweer spectaculair van start Jubileumjaar brandweer spectaculair van start Jubileumjaar brandweer spectaculair van start Jubileumjaar brandweer spectaculair van start Jubileumjaar brandweer spectaculair van start Jubileumjaar brandweer spectaculair van start Jubileumjaar brandweer spectaculair van start Jubileumjaar brandweer spectaculair van start Jubileumjaar brandweer spectaculair van start  Jubileumjaar brandweer spectaculair van start Jubileumjaar brandweer spectaculair van start Jubileumjaar brandweer spectaculair van start  Jubileumjaar brandweer spectaculair van start Jubileumjaar brandweer spectaculair van start Jubileumjaar brandweer spectaculair van start