Ambtenaren ondersteunen cursisten bij Nederlandse taallessen

Foto: De Bilt

DE BILT – Voor allochtone inwoners van de gemeente zijn er bij MENS De Bilt Nederlandse taallessen te volgen, onder leiding van vrijwilligers.

Gedurende vier weken werden de vrijwilligers hierbij ondersteund door ambtenaren van de gemeente De Bilt. Dit gebeurde in het kader van het project maatschappelijk betrokken ondernemen. Als afsluiting werden de vrijwilligers en cursisten dinsdag 12 april uitgenodigd door burgemeester Arjen Gerritsen om hun ervaringen te delen en voor een rondleiding op Jagtlust.

Actief zijn voor de samenleving met eigen medewerkers vindt de gemeente belangrijk. Dit doet zij al jaren door het aanbieden van diverse activiteiten verspreid over de kernen. De ondersteuning bij de Nederlandse taallessen was het derde project voor 2016. Later dit jaar staan nog gepland een rolstoel vierdaagse voor bewoners van De Schutsmantel, een sportdag voor mensen met een verstandelijke beperking en samen eten met 55plussers. In totaal zijn er 90 medewerkers bij de gemeente, inclusief collegeleden, die zich dit jaar inzetten tijdens de activiteiten.