Homemade limoncello uit Groenekan zorgt voor instant zomergevoel

Foto: Unknown

GROENEKAN – In de regio rond Napels heeft elke Italiaanse mama haar eigen recept voor de beste limoncello. Over het belangrijkste ingrediënt bestaat geen twijfel: citroenen. De allerlekkerste citroenen groeien volgens de Italianen rond de kustdorpjes Amalfi en Sorrento. Maar ook in Groenekan weten ze precies waar de lekkerste citroenen groeien voor hun eigen ‘homemade’ limoncello. Willemieke van landwinkel de Groenekan heeft inmiddels haar eigen succesrecept.

Limoncello

“We zijn twee jaar geleden begonnen met het zelf maken van limoncello”, vertelt ze. Geen heel ingewikkeld proces, Waar het wel om gaat zijn de juiste verhoudingen en tijd. Het proces duurt 4 weken, maar is het wachten zeker waard! Van de limoncello maken ze bij landwinkel De Groenekan ook bosbessen/limoncellojam. “Ook de moeite waard. Maar dan om eens te proberen”, geeft Willemieke als tip mee.

Salute!

Inmiddels zijn de eerste flessen van dit seizoen gevuld en te koop in de winkel. Limoncello wordt diep gekoeld (uit de vriezer) als digestief gedronken, na het eten dus. Limoncello leent zich echter ook prima om cocktails mee te maken of als aperitief met Prosecco.

De temperaturen hoeven niet mediterraans te zijn om de zon te proeven. Vanuit de Bilt naar Sorrento is het ruim 1800 km. Vanuit de Bilt naar Groenekan slechts 3 km. Een glaasje ‘Groenekanse limoncello’ zorgt ook voor een instant zomergevoel. Salute!

Landwinkel de Groenekan is gevestigd aan de Nieuweweteringseweg 139 in Groenekan.

IMG_5147