1e loopbaandag Coachgroep de Bilt zorgt voor positieve boost

Foto: Inge Pont

DE BILT – Afgelopen zaterdag, 16 april 2016 organiseerde Coachgroep De Bilt voor de eerste keer een loopbaandag voor werkenden en werkzoekenden in regio de Bilt.

Coachgroep De Bilt is een samenwerking van coaches die hun krachten bundelen om een professioneel, breed en compleet pakket van begeleiding te kunnen bieden aan werkgevers, werknemers en werkzoekenden die vooruit willen. Het advies- en inspiratie-evenement op gebied van werk en carrière vond plaats in Basisschool De Regenboog in De Bilt en werd geopend door de wethouder van Economische Zaken, Jolanda van Hulst.

Programma

Na de openingstoespraken door de wethouder en Annemiek Eggink van Coachgroep de Bilt, verdeelden de aanwezigen zich over de verschillende ruimtes om deel te nemen aan het gevarieerde programma. Naast diverse workshops rondom thema’s over solliciteren, jezelf presenteren, social media, een volgende stap in de loopbaan en omgaan met stress was ook de informatiemarkt met o.a. CV-check, speedcoaching, een vacaturebank van MENS De Bilt en het maken van een goede LinkedIn-foto door een professioneel fotograaf zeer in trek.

Inspirerend

Uiteindelijk namen rond de honderd bezoekers deel aan 19 workshops die onderverdeeld waren in 5 hoofdthema’s; ‘netwerken’ ‘hoe kom ik goed over’, ‘solliciteren’, ‘meer plezier in je werk’ en ‘en verder’. Aan het eind van de dag kregen de deelnemers een evaluatieformulier uitgereikt. 98% gaf aan volgend jaar graag weer een loopbaandag te willen. Geïnspireerd en vol positieve energie keerden zij huiswaarts. De organisatie tevreden achterlatende met de wetenschap dat het een zeer geslaagde dag was en zeker voor herhaling vatbaar.

attachment-2 attachment