Gemeenteraad De Bilt stemt voor 26 extra koopzondagen

BILTHOVEN – Vanavond verzamelden voor- en tegenstanders voor verruiming koopzondagen in gemeente de Bilt zich in het gemeentehuis om de discussie en de besluitvorming tijdens de raadsvergadering live te volgen. Afgelopen donderdag 14 april was in de commissievergadering al duidelijk geworden dat niet iedereen het initiatief steunde. Politici en burgers mochten toen hun mening aangaande dit onderwerp kenbaar maken.

Vanavond was het de taak aan de raad om definitief beslissen. En deze besloot uiteindelijk laat op de avond met 11 stemmen tegen en 16 stemmen voor te kiezen voor het initiatief van D66 en VVD voor 26 extra koopzondagen. Het gaat in eerste instantie om een proef van een half jaar waarbij winkeliers zelf de keuze hebben om op zondag wel of niet open te gaan. Ingangsdatum van deze pilot zal 1 september 2016 zijn.

Op basis van de pilot wordt na een half jaar besloten of de koopzondag definitief wordt ingevoerd in de gemeente De Bilt. Over hoe deze evaluatie moet worden verricht is nog geen duidelijk maar ook hier zal binnenkort verder over gediscussieerd worden en een besluit over worden genomen.

Wordt vervolgd.

koop zondag de bilt koop zondag de bilt koop zondag de bilt koop zondag de bilt koop zondag de bilt koop zondag de bilt koop zondag de bilt koop zondag de bilt koopzondag de bilt koopzondag de bilt koopzondag de bilt