Iedere scootmobielgebruiker veilig uit, veilig thuis

Foto: Veilig Verkeer Nederland

DE BILT – De afdeling De Bilt van Veilig Verkeer Nederland (VVN) en de gemeente De Bilt stellen het op prijs dat iedere gebruiker van een scootmobiel op een veilige manier zo lang mogelijk plezier heeft van de scootmobiel. Zelfstandige mobiliteit is een belangrijke voorwaarde voor het behoud van de onafhankelijkheid. Daarom wordt een cursus georganiseerd op woensdag 15 juni 2016. De training vindt plaats in het H.F. Witte Centrum en omgeving en duurt van 13.00 uur tot 16.15 uur.

Training voor wie?

De training is zowel voor beginnende als al ervaren scootmobielgebruikers.
Er is ook een keerzijde aan het groeiend aantal gebruikers van scootmobielen. Het aantal ongevallen met scootmobielen stijgt enorm. Helaas veel met dodelijke afloop.
Deelnemen aan een training is dan ook verstandig en belangrijk, zowel voor de veiligheid van degene die rijdt met een scootmobiel als de omgeving.
Mede namens de gemeente De Bilt adviseren wij iedereen die een scootmobiel gebruikt om aan deze jaarlijkse training mee te doen en daarmee de kennis en vaardigheid op peil te houden. Ook voor personen met angst voor de scootmobiel is deze training heel erg nuttig.

Wat gaat u doen tijdens deze cursusmiddag?

In de training wordt theorieles gegeven, waarin speciale aandacht voor de regels voor scootmobielgebruikers.
In een speciaal opgezet parcours wordt onder deskundige begeleiding gewerkt aan de vaardigheden met de scootmobiel onder allerlei omstandigheden. Er wordt o.m. geoefend in het vermijden van obstakels, in het op en af rijden van heuveltjes en in het nemen van een juiste beslissing bij onverwachte verkeerssituaties. Verder gaat u mee het verkeer van De Bilt in om in de praktijk in een woon- en winkelgebied te oefenen.

Na afloop ontvangt ieder een naslagwerk en een certificaat van deelname. Ook voor de inwendige mens wordt goed gezorgd op deze middag!

Aanmelden

U kunt zich opgeven voor 8 juni 2016 schriftelijk, telefonisch of per e-mail bij

VVN Afd. De Bilt, mevr. N. Reitsma, Sperwerlaan 11, 3738 EH Maartensdijk,
tel: 0346 213658; e-mail: [email protected]
Bij aanmelden per brief of e-mail s.v.p. vermelden:
naam + voorletter(s), man/vrouw, volledig postadres, telefoonnummer en e-mail adres.

De cursus vindt plaats in het H.F. Witte Centrum,  Henri Dunantplein 4 in De Bilt.