Brandweeroptocht op 11 juni 2016

Foto: ©Aneo Mario Koning Fotokoning.nl

BILTHOVEN – Ter gelegenheid van het 100 jarig jubileum van de Vereniging Vrijwillige Brandweer de Bilt wordt er op 11 juni aanstaande een optocht van brandweervoertuigen georganiseerd.

Tientallen oldtimers en bijzondere hedendaagse brandweervoertuigen zullen door de kernen van Bilthoven en De Bilt rijden. Bij de optocht zal onder andere het bosbrandvoertuig dat van 1962 tot 1983 dienst deed op de post Bilthoven, meerijden.

Om 14.00 uur vertrekt de optocht vanaf de Antonie van Leeuwenhoeklaan. De route loopt via de Overboslaan, Sperwerlaan, Koperwieklaan naar de Julianalaan en Vinkenlaan, bij de Kwinkelier. Vervolgens rijdt de optocht via de Leijenseweg, Oude Brandenburgerweg, Hertenlaan en 1e Brandenburgerweg naar de Hessenweg. Via de Looydijk, Waterweg en Planetenbaan vervolgt de route zich naar winkelcentrum Planetenbaan. Via de Hertenlaan en Jachtlaan komt de optocht aan bij het gemeentehuis “Jagtlust”. Hier vindt rond 15.45 uur een defilé plaats, met aansluitend een Static Show waar u de wagens van dichtbij kunt bekijken en fotograferen.

Tijdens de optocht is er muzikale begeleiding van de Brandweerharmonie Bilthoven en de Koninklijke Biltse Harmonie. De precieze route kunt u vinden op www.100jaarbrandweerdebilt.nl.