Veel bezoekers nemen kijkje bij onderdoorgang spoor Leijenseweg

BILTHOVEN – De Dag van de Bouw, een initiatief van Bouwend Nederland, de brancheverenigiging van bouw- en infrabedrijven, trok afgelopen zaterdag 93.000 bezoekers en ook het project “Onderdoorgang Spoor Leijenseweg” in Bilthoven trok veel publiek. Tijdens deze speciale dag konden omwonenden en geïnteresseerden zien en horen hoe ver het bouwwerk gevorderd is en wat het uiteindelijk doel van het project is:  een vlotte en veilige doorstroming van verkeer in de wijk De Leijen.

De onderdoorgang heeft aan één kant een dubbel fietspad, en er komt een rotonde bij de kruising van de Leijenseweg met de Tweede Brandenburgerweg. Ook wordt er een nieuwe weg aangelegd, vanaf de nieuwe rotonde voor de politie en de brandweerkazerne langs. De weg buigt daarna af over de onderdoorgang en gaat verder langs het spoor in de richting van de Talinglaan. Deze weg vervangt de huidige aansluiting van de Anne Franklaan op de Leijenseweg.

Onder het genot van een kopje koffie/thee of limonade kregen de bezoekers aan het project onderdoorgang Leijenseweg tijdens de Dag van de Bouw afgelopen zaterdag uitleg over het project. Onze fotograaf nam ook een kijkje.

dag van de bouw dag van de bouw dag van de bouw dag van de bouw dag van de bouw dag van de bouw dag van de bouw dag van de bouw dag van de bouw dag van de bouw dag van de bouw dag van de bouw dag van de bouw dag van de bouw dag van de bouw dag van de bouw dag van de bouw dag van de bouw dag van de bouw dag van de bouw