Recordopbrengst voor HDI door leerlingen De Werkplaats

Foto: HDI

BILTHOVEN – In het schooljaar 2015-2016 organiseerden zij meerdere acties om geld in te zamelen voor het Helen Dowling Instituut, dat psychologische zorg bij kanker biedt. In totaal zamelden de leerlingen maar liefst € 15.880,- in.

Van muziekavond tot sponsorloop

Een flashmob op het Vredenburgplein in Utrecht zorgde voor een spetterende aftrap van het schooljaar vol acties voor het Helen Dowling Instituut. Het totaalbedrag van € 15.880,- werd ingezameld met de organisatie van een muziekavond, feest, benefietdiner en sponsorloop. De grote klapper was de sponsorloop met een opbrengst van ruim € 10.000,- waar alle klassen van middelbare school De Werkplaats aan deelnamen.

Fondsenwervers in de dop

De leerlingen toonden grote zelfstandigheid en professionaliteit bij hun inzet voor het goede doel, van sponsoring tot aankleding van de evenementen. Om de organisatie van de evenementen te bekostigen verkochten zij zelfgemaakte wafels, brownies en smoothies binnen de school. Daarnaast vonden de leerlingen vele sponsoren bereid om producten en diensten ‘om niet’ aan te bieden. Zo zetten zij perfect georganiseerde fondsenwervende evenementen neer. “Er komt meer bij kijken dan je denkt”, vertelt een leerling, “maar het resultaat is om trots op te zijn.”

Ambassadeurs HDI

Het verlies van een 19-jarige vwo-leerlinge van De Werkplaats aan kanker in 2013 maakte diepe indruk op de leerlingen en op de school. Hierom en omdat iedereen wel iemand kent met de ziekte kanker, zetten leerlingen zich sinds 2013 in als ambassadeur van het HDI.