Brandweeracties bij het provinciehuis

Foto: BilthovenNieuws

DE BILT/UTRECHT – Bij het provinciehuis in Utrecht verzamelen zich maandagmiddag actievoerende brandweermannen.

Maandagavonden worden daar gesprekken gevoerd tussen werkgevers en vakbonden over een pensioenregeling. De onderhandelingen over een goede pensioenregeling voor brandweermensen komen maandag in een beslissende fase. Als beide partijen er niet uit komen, volgen er een ultimatum en diverse vakbondacties.

Brandweermensen kunnen dit werk niet tot hun 65e doen. “Wie wil er nou gered worden door een brandweerman van 65?” aldus diverse aanwezige brandweermannen. De verwachting is dat de onderhandelingen maandagavond moeilijk gaan worden en waarschijnlijk niet gaan leiden tot het gewenste resultaat.

Vorige week voerden diverse branadweermannen uit Utrecht nog actie op het Domplein. Daar vroegen zij ook aandacht voor onder meer een betere pensioenregeling.