COLUMN – Van Bilthoven tot Dam

Foto: Unknown

finish foto ladies run Esmeralde

BILTHOVEN – Nog 3 maanden en dan is het zover: de Dam tot Damloop, het grootste hardloopevenement van Nederland. Met mijn deelname ga ik zoveel mogelijk geld ophalen voor het Helen Dowling Instituut (HDI) in Bilthoven, waar ik zelf ook werk op het secretariaat. We helpen jaarlijks 1.900 mensen om kanker emotioneel te verwerken. Want kanker heeft niet alleen lichamelijk impact.

Vorig jaar liep ik voor het eerst 5 km bij de Ladiesrun Utrecht en dacht: “Als ik 5 kilometer kan lopen, moet 16,1 kilometer ook wel lukken.” Dat is in theorie heel makkelijk gezegd en gedacht, maar in de praktijk valt het vies tegen. Soms heb je gewoon echt geen zin om te trainen, bijvoorbeeld omdat je moe bent van het werken, het buiten regent etc.. Toch probeer ik twee- tot driemaal per week te lopen. In ieder geval 1x een interval training en de 2 en/of 3de keer een afstand. Mijn langst gelopen afstand tot nu toe is 13 km 1.27. Dat is al een eind in de goede richting, maar de afstand moet omhoog, mijn tempo moet omhoog en de tijd moet niet veel meer omhoog gaan, max 15 min. Mijn streven is om de 16km te lopen tussen 1.30 en 1.45uur.

“Pizza en patat zijn niet helemaal geschrapt, het moet wel leuk blijven.”

Als je gaat lopen ga je automatisch ook gezonder eten. Nu ben ik niet zo’n groente-eter en ik hou van zoet. Ik probeer het met fruit en veel water, maar pizza en patat zijn ook niet helemaal geschrapt, het moet wel leuk blijven.

Waarom ik meedoe aan de Dam tot Damloop voor het HDI? Allereerst is het gezond, ik krijg er energie en een goed gevoel van. De tweede en belangrijkste reden is natuurlijk het HDI. Het is enorm belangrijk dat mensen met kanker en hun naasten de mogelijkheid hebben om psychologische zorg te ontvangen. Hiervoor is helaas geld nodig, veel geld. De vergoeding die het Helen Dowling Instituut ontvangt van de zorgverzekeraars is daarvoor onvoldoende. Ik vraag daarom aan iedereen die dit leest om mij te steunen.

Steunt u mij? Dan loop ik niet alleen!

U kunt mij steunen door een bijdrage achter te laten op Pifworld.com.

Meer informatie over het HDI: www.hdi.nl