Nieuwe creatieve en kunstzinnige dagbesteding op de Julianalaan in Bilthoven

Foto: Twinkels

Dennis en Nathalie van Middelkoop, de zorgondernemers van Thomashuis Maartensdijk, openen vanaf oktober 2016 de deuren van hun nieuwe dagbesteding: ‘Twinkels’ op de Julianalaan in Bilthoven.

Het Thomashuis is een kleinschalige woonvoorziening voor mensen met een verstandelijke beperking. Toen Dennis en Nathalie voor één van hun huisgenoten op zoek gingen naar een kleinschalige, creatieve dagbesteding in gemeente De Bilt, konden zij dit niet vinden. Hoewel er veel leuke dagbestedingsplekken zijn in de gemeente, ontbreekt het aan een plek die echt gericht is op het creatief bezig zijn. Voor mensen die dagbesteding zoeken op het creatieve vlak lag er een groot gat. Dat gat hopen Dennis en Nathalie nu op te vullen met Twinkels.

Twinkels

Twinkels biedt creatieve en kunstzinnige dagbesteding aan mensen die er baat bij hebben om creatief bezig te zijn danwel behoefte hebben zich via een bepaalde kunstvorm te uiten. Je kunt hierbij denken aan werken met speksteen, hout, klei, schilderen, keramiek beschilderen, figuurzagen, kaarsen maken, kaarten maken, oppimpen van kleine meubels etc.

Voor sommigen is creatief bezig zijn de manier om tot rust en ontspanning te komen, voor sommigen is het een belangrijke vorm van communiceren of het verwerken van prikkels en anderen willen graag uitgedaagd worden in het tot uiting laten komen van hun talent.

Vraag en behoefte

Bij Twinkels wordt zoveel mogelijk ingespeeld op de vraag en de behoefte van de deelnemers. De keuze van het materiaal en de invulling van de activiteit wordt aangepast op de interesse en mogelijkheden van de deelnemer. Daarnaast wordt de dagindeling gekenmerkt door een vaste structuur.

Twinkels staat open voor verschillende doelgroepen. De zorgondernemers hebben ervaren dat de wisselwerking tussen verschillende doelgroepen een hele positieve invloed kan hebben op de groepsdynamiek.
Voor vragen of aanmeldingen kunt u terecht bij:

Nathalie en Dennis van Middelkoop
T 06 51529283
M [email protected]
W www.twinkels.info