Mind Your Food – Pittabroodje Summertime

Foto: Mind Your Food
BILTHOVEN – Leek het gisteren nog dat de zomer eindelijk begonnen was, vandaag lijkt deze weer ver weg. Gelukkig kan je met dit heerlijke recept het zomergevoel weer een beetje (her)beleven. Geniet er van!
Pittabroodje Summertime
Wat heb je nodig?
  • 2 (volkoren) pittabroodjes
  • 1 zakje rucola
  • 1 verse rode paprika (of gegrilde paprikareepjes uit pot)
  • 150 gram maiskorrels
  • 1 rijpe avocado
  • 2 lente-uitjes
  • paar takjes verse koriander
  • paar takjes verse munt
  • 1 knoflookteen, geperst
  • 1 el (geroosterd) sesamzaad
  • 2 el sesamolie
  • 1 el appelazijn
  • peper/zout uit de molen
  • 4 el humus (of meer als je dat lekker vindt)
Hoe maak je het?
  • Zet de oven op grill/hetelucht stand (200° C)
  • Snij de paprika doormidden en rooster in de oven tot hij geblakerd is
  • Haal hem uit de oven en leg hem ca. 10 min. afgedekt in een kom
  • Zet de oven nu op 180° C en leg de pittabroodjes erin
  • Verwijder (als het makkelijk gaat) het velletje van de paprika en snij hem in repen
    (vind je dit teveel gedoe, kies dan voor gegrilde paprika uit een pot)
  • Snij de avocado in smalle reepjes en de lente-ui in kleine ringetjes
  • Knip of snij de kruiden grof
  • Mix alle groenten in een kom
  • Maak een vinaigrette van sesamolie, appelazijn en 1 uitgeperste knoflookteen
    en voeg toe aan de salade. Voeg naar smaak peper en zout toe
  • Strooi het sesamzaad eroverheen
  • Besmeer de broodjes nu met humus en leg de salade er bovenop
  • Snaveltjes open, oogjes toe…
Meer recepten? www.mindyourfood.nl