Tina Bachmann hoofdcoach Dames 1 SCHC

Foto: Unknown

BILTHOVEN – Tina Bachmann is de nieuwe hoofdcoach van Dames 1 van SCHC. De voormalig Duits international wordt geassisteerd door Xavier Reckinger en Maike Stöckel die eind vorig seizoen is gestopt als speelster bij SCHC en nu dus doorstroomt naar het begeleidingsteam.
Bachmann komt over van het HTC Uhlenhorst, waar zij het eerste mannenteam onder haar hoede had. In Nederland speelde zij jarenlang voor Oranje Zwart, waar zij bovendien als coach van meisjes A1 drie maal landskampioen werd. Ook voormalig Belgisch international Reckinger heeft een naam als opleider van talentvolle jeugd hoog te houden. Naast zijn functie bij SCHC blijft hij bondscoach van België onder 21.

Stephan van der Vat, voorzitter SCHC: “Met Tina, Xavier en Maike kiezen we voor gelouterde oud-internationals met een grote wil om te winnen, maar die ook bewezen hebben dat zij in staat zijn talentvolle jeugd naar een hoger niveau te brengen. Dat past bij onze visie dat we willen meedoen om het kampioenschap met een sterk team waarin structureel onze jonge speelsters worden ingepast.”

Een ander nieuw gezicht in het begeleidingsteam is dat van inspanningsfysioloog Frank Senders. Derk en Sjoerd Verder blijven aan als fysiotherapeuten en Astrid Kersseboom is ook volgend seizoen de teammanager.