Het gaat gisten en borrelen in het Van Boetzelaerpark

Foto: Kunstmarkt De Bilt

DE BILT – Op vrijdag 9 en zaterdag 10 september 2016 wordt Kunstmarkt De Bilt gehouden in het Van Boetzelaerpark in De Bilt. Zo’n kleine 90 kunstenaars zullen zich presenteren. Daarnaast kan men volop meedoen aan diverse workshops en genieten van theater en muziek. Het thema van dit jaar is Brouwer Boetz. De toegang is gratis, alleen voor de consumpties en attracties moet men betalen.

Kunstenaars

Zaterdagmiddag 10 september van 12.00-17.00 uur zullen ongeveer 90 kunstenaars zich op Kunstmarkt De Bilt presenteren. Met schilderijen, keramiek, beelden, glas, sieraden, grafiek, fotografie, recycled design en materialen als hout, vilt en leer is er een zeer gevarieerd aanbod.

Galerie Ruimte voor Kunst brengt ‘Verhalend Glas’

De Biltse galerie Ruimte voor Kunst zet zaterdagmiddag en -avond met het project ‘Verhalend Glas’ het Van Boetzelaerpark in beeld en licht met een opstelling van poëtische foto’s – gemaakt in het park – op glas, door licht en een geluidinstallatie. ‘Verhalend Glas’ is een gezamenlijk project van Sascha Hacska (glaskunstenares), Hans Kars (glas kunstenaar en stadssocioloog), Jozé ten Have (kunstschilderes en ontwerpster), Marieke Wijntjes (fotografe) en Daan Kars (lichtkunstenaar).

Workshops en theater

Zaterdagmiddag van 12:00 – 17:00 uur zijn er diverse workshops voor jong en oud. Zo kan samen met kunstenaar Ton Schepers worden gewerkt aan een 10 m hoge kunsttoren. Al breiend komen jong en oud tot elkaar in een (WiFi) Net-Werk. Daarnaast is er volop theater te zien. En uiteraard ontbreken de waterballen niet. Voor de workshops is onder andere samenwerking gezocht met Kunstenhuis De Bilt-Zeist en Kinderopvang De Bilt.

Muziek

Al op vrijdagmiddag gaat Kunstmarkt De Bilt muzikaal van start met Boetz Beatz. Bands als Norden, Seven to Eleven, Creaters of the Sun, Allez mama en Grapevine Collection geven acte de présence. Speciaal voor Boetz Beatz is de gelegenheidsband Neighbours samengesteld – bestaande uit leraren van De Werkplaats en Het Nieuwe Lyceum in Bilthoven. Een DJ sluit deze eerste avond af. Op zaterdag wordt Kunstmarkt De Bilt eveneens omlijst door muziek. En wel door Weathertown Bigband (Biltse Harmonie), Pitou, Laroux en Stracx. Op het speciale KBH podium geeft de Biltse Harmonie diverse kinderworkshops. Jaap Firet (Biltse Harmonie) brengt samen met rapper ReaZun (bekend van The Kyteman Orchestra) een experimentele mix van diverse muziekstijlen.
Ook deze avond een speciale gelegenheidsband: Boetzstock, aangevoerd door Kunstmarktvrijwilliger Heiko de Jonge. De voetjes kunnen van de vloer met DJ Luc die Kunstmarkt De Bilt 2016 afsluit.

Boetzcafé

In het Boetzcafé is er volop gelegenheid elkaar te ontmoeten. Geniet ondertussen van een drankje en specialiteiten uit Thailand, Suriname en Marokko en niet te vergeten de crêpes de Paris. Naast het gezellige terras zwiert net als ieder jaar de zweefmolen in het rond.
Poster-Kunstmarkt-De-Bilt-2016 Waterballen-Aquabubble Zweefmolen-Kunstmarkt-DeBilt

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren