Ondernemers Bilthoven Centrum / Kwinkelier organiseren een ‘reis om de wereld in 1 dag’

Foto: Shutterstock

BILTHOVEN – Zaterdag 24 september maken de ondernemers in Bilthoven Centrum en op winkelcentrum de Kwinkelier het mogelijk om in 1 dag diverse landen en continenten te bezoeken. Op genoemde dag organiseren zij namelijk gezamenlijk én in samenwerking met een aantal externe partijen het Werelds Feest.

Zien, beleven, genieten, proeven, ontmoeten, doen

Diverse routes door het centrum leiden de bezoekers langs kunstnijverheid en koopwaar uit allerlei windstreken, wereldse gerechten, demonstraties, proeverijen, live optredens etc. Op het Emmaplein en de Julianalaan komt een home-made market met originele, handgemaakte of in kleine oplage geproduceerde producten. Op de Vinkenlaan –op de Pasar Malam, al struinend langs de kraampjes met Indische en Aziatische spullen, kruiden en specerijen waan je je even in het verre Oosten. Een stukje verderop, in het Uilenpad, in China. Op de Kwinkelier tref je allerlei bijzonderheden, activiteiten en producten aan uit verschillende landen. ‘Sta’ je op het ene moment in Vietnam recyclede producten te bewonderen, een paar stappen verderop sta je weer tussen de franse brocante.

Piazza dei fringuelli

Tijdens het Werelds Feest mag een bezoek aan het ‘Piazza dei fringuelli’ niet ontbreken. Het Vinkenplein wordt het centrale plein waar aan lange tafels gezellig onder de leilinden gegeten en geborreld kan worden. Op het plein komt ook een podium met live optredens van allerlei artiesten en DJ’s, een paar foodtrucks en een bar.

In diverse winkels zijn er ‘wereldse’ aanbiedingen en acties te ontdekken en in de diverse horecagelegenheden die het centrum rijk is, is het genieten van (inter)nationale gerechten.

Voor jong en oud

Het evenement is voor jong en oud. Ook voor de kinderen is er volop te doen, te zien en te beleven. Op het grasveld bij de Kwinkelier komt een pannaveld waar groot en klein voetbaltalent aan de bal kunnen. Panna voetbal is een vorm van straatvoetbal dat 1 tegen 1 of 2 tegen 2 gespeeld wordt en waarbij het de bedoeling is dat je de bal door de benen van je tegenstander speelt (poort). Bij de Centrumkerk komt een draaimolen, een poffertjes kraam en popcornmachine. En….op het VInkenplein in de mini-bios is het mogelijk om mee te gaan op avontuur met een bekend Belgisch ‘manneke’ of de wereld van de oceaan te ontdekken.

“Explore the World around you”

Het wordt werelds en vanaf openingstijd winkels tot 20:00 uur ‘s avonds is het 24 september grenzeloos genieten in Bilthoven Centrum.

Door speciale facebookpagina te volgen start de voorpret en blijf je op de hoogte.

logo Wereldfeest_blauw

Bewaren

Bewaren

Bewaren