Tien Utrechtse gemeenten lanceren de U10-buurtmonitor

Foto: ©Aneo Mario Koning (fotokoning.nl)

BILTHOVEN – Op vrijdag 9 september verrichten Frans Backhuijs en Arjen Gerritsen, burgemeesters van respectievelijk Nieuwegein en De Bilt, de openingshandeling van de U10-buurtmonitor.

De lancering van deze informatiebron en een demonstratie daarvan vinden plaats om 13.30 uur in het gemeentehuis van De Bilt. De pers is van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

De U10-buurtmonitor is een bron van actuele onderzoeksinformatie, die door inwoners, medewerkers van gemeenten en onderzoekers via een website vrij te raadplegen is. De U10-buurtmonitor geeft op een eenduidige manier informatie op buurt-, gemeentelijk en regionaal niveau over uiteenlopende onderwerpen als wonen, bereikbaarheid, leefbaarheid, veiligheid en is altijd actueel. Met de U10-buurtmonitor heeft de regio een instrument in handen dat bijdraagt aan de versterking en het beter benutten van de concurrentie- en innovatiekracht en de leefbaarheid van de regio. De regio werkt al nauw samen op het gebied van economie, wonen, ruimtelijke ontwikkeling, bereikbaarheid, maar niet eerder op het terrein van informatie en onderzoek. Inwoners, medewerkers van gemeenten en onderzoekers kunnen de informatie via het internet raadplegen en daar zelf rapportages uit genereren.

U10

De tien samenwerkende, Utrechtse gemeenten zijn: De Bilt, Bunnik, Houten, IJsselstein, Nieuwegein, Stichtse Vecht, Utrecht, Vianen, Woerden en Zeist. Meer informatie over U10 vindt u via www.utrecht10.nl. De Buurtmonitor kunt u raadplegen via www.u10.buurtmonitor.nl.