Politie De Bilt zoekt getuige(n) woningoverval en autobrand

Foto: Unknown

DE BILT – Donderdagochtend 15 september werd een woningoverval gepleegd in De Bilt. Een buitgemaakte auto werd in Groenekan in brand gestoken. De politie zoekt getuigen.
Rond 10.10 uur kreeg de politie de melding dat een auto in brand stond op de Voordorpsedijk in Groenekan. De eigenaar bleek aan De Holle Bilt in De Bilt te wonen. Agenten gingen daarheen en troffen de bewoners opgesloten in hun woning aan. Zij waren rond 09.00uur in hun woning overvallen door drie mannen. Eén van de bewoners is in het ziekenhuis behandeld aan verwondingen.
De auto die in Groenekan in brand was gezet, een donkergrijze BMW 7-serie, was als vluchtauto gebruikt. Hoe de daders zich vanuit Groenekan verder hebben verplaatst , is nog niet bekend. Er zijn aanwijzingen dat de daders al eerder, mogelijk sinds dinsdagavond, een verkenning hebben gedaan rond de woning in De Bilt.

De politie onderzoekt deze gewelddadige woningoverval en vraagt getuigen die meer weten, contact op te nemen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.
De politie is met name op zoek naar getuigen die tussen dinsdag en donderdagochtend iets verdachts hebben gezien rond De Holle Bilt en mensen die hebben gezien dat de donkergrijze auto op de Voordorpsedijk in het grensgebied van Utrecht en Groenekan werd gezet, in brand werd gestoken en hoe de inzittenden daar weg zijn gegaan.