Recordopbrengst Dam tot Damloop voor Helen Dowling Instituut

Foto: HDI

BILTHOVEN – Vijftig lopers stonden vanmorgen aan de start van de Dam tot Damloop voor het Helen Dowling Instituut (HDI). Met hun deelname aan het hardloopevenement zamelden ze maar liefst €25.000,- in voor psychologische zorg bij kanker. Een recordbedrag waarmee vele kankerpatiënten en hun naasten geholpen kunnen worden om de ziekte emotioneel te verwerken.

Persoonlijke motivatie

Deelnemende lopers hadden ieder hun eigen motivatie om mee te rennen. Sommigen liepen voor een dierbare die getroffen is door kanker, anderen waren zelf ziek geweest. Monique kwam hand in hand met haar man Michael over de finish van de Dam tot Damloop. “Het was een pittige maar mooie loop. Ik heb twee maanden de tijd gehad om te trainen, daarvoor was ik nog in behandeling voor mijn borstkanker. Ons zoontje kon bij het HDI zijn zorgen en verhaal kwijt over mijn ziekte. Deze Damloop was voor ons een afsluiting van een nare periode.” Naast individuele lopers namen ook bedrijventeams van Randstad Zorg, ORMIT en GetUp! Personal training deel aan de Dam tot Damloop voor het HDI.

Onmisbare steun

De vijftig lopers haalden met hun deelname gezamenlijk € 19.350,- op, wat door het bedrijf 216 Accountants werd aangevuld tot € 25.000,-. De opbrengst van de Dam tot Damloop 2016 is zeer welkom voor het HDI, dat inmiddels 1.900 cliënten helpt vanuit vestigingen in Arnhem, Groesbeek en Bilthoven. “De zorg van het HDI wordt vergoed vanuit de basisverzekering, maar de bijdragen van zorgverzekeraars zijn onvoldoende om onze zorg van hoge kwaliteit en met aandacht voor de cliënt voort kunnen te zetten. Dankzij de enorme inzet van de lopers kunnen we weer vele mensen ondersteunen bij de emotionele verwerking van kanker”, aldus een dankbare Karlijn Bouts, fondsenwerver van het HDI.

Dam tot Damloop

Dit jaar nam het HDI voor de 3e keer als goed doel deel aan de Dam tot Damloop. Ook in 2017 worden startbewijzen vergeven. Geïnteresseerden kunnen zich melden via [email protected] of kijken op www.hdi.nl/damloop.