FC De Bilt pakt de eerste winst tegen Amstelveen

Foto: Hans van Beek

DE BILT – In de zaterdag tweede klasse B heeft Amstelveen Heemraad de uitwedstrijd tegen De Bilt met 1-0 verloren.

De ploeg van trainer Radjin de Haan heeft dat veelal aan zichzelf te danken. De Bilt, getraind door oud-betaald voetballer Gerrit Plomp, heeft optimaal geprofiteerd van de onrust bij Amstelveen: Patrick Spitteler kreeg al in de eerste helft een rode kaart. Vier minuten voor de pauze mocht Steven van den Berg de enige en dus winnende treffer binnen koppen.

Amstelveen begon voortvarend. Al na vijf minuten had Yacob Sason de kans om zijn ploeg op voorsprong te brengen. Robin Oussoren gaf de bal prefect mee aan Sason, maar doelman Ricardo Pouw keerde de inzet van de aanvaller. Tien minuten later was het weer Sason die doorkwam, maar dit keer werd zijn poging geblokt.

Kort daarop ging het mis bij Amstelveen. Joey de Ruyter provoceerde Spitteler en deze reageerde direct. Scheidsrechter Meijer was gedecideerd en trok meteen rood. Amstelveen moest met tien man verder en in overtal nam De Bilt het heft in handen. De thuisploeg zette Amstelveen met de rug tegen de muur.

De Bilt kreeg goede kansen via Tom Karst met een kopbal en Joey de Ruyter met een schot, maar liet deze liggen. Vier minuten voor de rust namen de Utrechtenaren alsnog de leiding via Van den Berg. Aan de goal ging een snoeiharde tackle op Mike van der Steenhoven vooraf. De scheidsrechter wuifde het vlagsignaal weg en De Bilt zocht met de voorsprong op zak de kleedkamers op.

De tweede helft had heel veel strijd met een paar echte kansen. Tien minuten na de pauze liet Sam Eerdmans vanaf vijf meter een enorme mogelijkheid liggen voor De Bilt. Even later kon Yacob Sason de boel weer gelijk trekken, maar zijn schot belandde op de lat. Ook Maarten Zwaan kon met via een vrije trap niets meer aan de stand veranderen. De Bilt pakte zijn eerste punten en Amstelveen verloor zijn tweede uitwedstrijd.

Verslag: Amstelveen Heemraad.