Karel Hendriksen Tuincentrum wordt steeds meer een belevingswinkel

Foto: Karel Hendriksen Tuincentrum

HOLLANDSCHE RADING –  De zomer begint aan zijn einde te komen en de tuin begint zijn kleur te verliezen. In en rondom Karel Hendriksen Tuincentrum is er met de dag weer meer bedrijvigheid te signaleren.

“Juli en augustus zijn voor ons relatief rustige maanden. Het najaar is een van de mooiste seizoenen van het jaar”, aldus Karel Hendriksen. “Maar ook een van de drukste”. Hendriksen heeft samen met zijn team de afgelopen weken het tuincentrum helemaal herfstklaar gemaakt. Niet alleen qua specifieke seizoensartikelen zoals pompoenen in allerlei soorten en maten, chrysantenbollen en natuurlijk winterviolen maar ook qua beleving. “Nu de mensen weer meer naar binnen trekken merk je ook dat er weer meer vraag is naar woonaccessoires en sfeerartikelen. Mensen komen ook naar ons als ze op zoek zijn naar inspiratie voor decoratie en accessoires en je nieuwe ideeën op kunt doen voor huis, tuin of terras.

Nu de meeste zomerbloeiers uitgebloeid zijn, zijn mensen op zoek naar ‘iets’ nieuws. Dat bieden we volop; zowel qua groen als qua accessoires . Onze sfeerafdeling is al aangevuld met kruiken,vazen en lantaarns en ook hebben we mooie kussens en warme plaids in vele kleuren binnen gekregen. Meteen bij binnenkomst is er al volop herfstsfeer doormiddel van grassen en heideplanten.

Voor het tuincentrum staat een drukke periode voor de boeg. Hendriksen “De tuinbranche kent een sterk seizoenpatroon. Vanaf eind oktober t/m december staat het tuincentrum in het teken van de kerst. Onze stylist is momenteel druk bezig met de voorbereidingen. Ikzelf ben alweer druk bezig met de inkoop voor het voorjaar. Ook de vuurwerkverkoop aan het eind van het jaar vraagt de nodige voorbereidingen.

Hendriksen ontkent dat het tuincentrum eind van het jaar verdwijnt. “Er zijn inderdaad plannen om op het terrein waar nu het tuincentrum staat, woningen te bouwen. Maar wanneer dit exact gaat gebeuren is nog helemaal niet  bekend. Ook komend jaar zijn wij gewoon geopend met net zoveel enthousiasme als altijd.”

“Zolang we open zijn, focus ik me op de inkoop en verkoop en zullen we onze klanten blijven adviseren, verrassen en inspireren. Dit jaar plannen we nog een aantal leuke acties in de winkel. Zo hebben we in week 43 een vogelweek, waarin alles in het teken van de vogels staat, zoals op pad met de vogelspotter en in de winkel diverse aanbiedingen van vogelvoer. Verder in oktober een Pompoen-workshop waarop we later terugkomen. En vanaf eind oktober is onze trendafdeling natuurlijk in kerstsfeer en zijn Santa en Rudolph in huis.”

  • Aanbieding van deze week > Een volle doos violen voor 6,99

IMG_20160920_135352 IMG_20160920_135201Unknown

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren