Rookmysterie in Bilthoven

Foto: Rob Jastrzebski

BILTHOVEN –  Woensdagochtend rond 11 uur werd de Bilthovense brandweer naar een kantorencomplex op de Jan van Eycklaan gestuurd, omdat in het gebouw een doordringende brandlucht werd geroken.

Brandweer en politie namen geen enkel risico; het hele bedrijfsverzamelpand tussen de Jan van Eycklaan en de Rembrandtlaan werd ontruimd en de circa 100 medewerkers van diverse bedrijven werden elders opgevangen. De brandweer schaalde op en zette meerdere voertuigen in om in ploegen het gebouw te doorzoeken. Ook werd een commandoteam ingesteld om de acties ter plekke te coördineren.  Hoewel er in het gebouw op meerdere plekken een sterke rooklucht hing en er ook koolmonoxide werd gemeten, werd na urenlang zoeken geen brandhaard gevonden. De oorzaak blijft dan ook een mysterie.

dsc_9863 dsc_9861 dsc_98631 dsc_9895