FC De Bilt pakt broodnodige drie punten

NIEUWER TER AA – Op zaterdag 8 oktober stond voor FC De Bilt de uitwedstrijd in het idyllische dorpje Nieuwer Ter Aa tegen NiTa op het programma.

Beide ploegen zijn de competitie slecht begonnen en hadden allebei slechts één overwinning geboekt. Na een sportieve en boeiende wedstrijd, waarin de spitsen niet scherp waren en de keepers heel alert, kon FC De Bilt de rode lantaarn bij NiTa achterlaten.

Rond half drie begon de wedstrijd op het nieuwe kunstgrasveld dat mooi gevuld was met de inmiddels beruchte zwarte korreltjes van autobanden. Vanaf het begin was het duidelijk dat FC De Bilt voor de drie punten ging en dat NiTa probeerde om de schade te beperken en wellicht, net zoals een week eerder, via een counter te scoren. Het was Tom Karst die de score opende met een mooie schuiver langs de keeper. De ban leek gebroken, maar het was NiTa dat toch enkele keer gevaarlijk het doel van Ricardo Pouw opzocht. Een heel mooi schot spatte buiten het bereik van Ricardo op de lat, maar verder bleef het gevaar beperkt. Tegen het einde van de eerste helft leek het weer Tom te zijn die zou scoren, maar zijn lobje belandde op de lat. Sander van den Berg liep prima mee en kon het buitenkansje benutten en zo zijn eerste in het eerste maken: 0-2. Dat was tevens de ruststand.

Tweede helft

Na rust was het NiTa dat knokte voor de aansluitingstrefferen FC De Bilt kreeg diverse kansen op de wedstrijd definitief op slot te gooien, maar aan beide kanten lukte het de aanvallers niet en waren de keepers prima in vorm. Tien minuten voor tijd ontstond er een rommelige situatie net buiten het strafschopgebied van FC De Bilt. Het leek eerst op een aanvallende fout, waardoor een Biltse verdediger tegen een aanvaller van NiTa viel. De overigens prima leidende scheidsrechter negeerde de eerste overtreding en bestrafte de tweede, waardoor NiTa een vrije bal kreeg. Deze vrije bal werd prima ingeschoten en zo had NiTa alsnog zijn aansluitingstreffer. Het werd hierdoor volstrekt onnodig toch nog een beetje spannend, zeker doordat FC De Bilt nog enkele aanvallen zwak afrondde. Het bleef bij de 1-2 en zo kon FC De Bilt de laatste plaats overdoen aan NiTa.

Volgende week komt Veensche Boys op bezoek. De wedstrijd begint om 14.00 uur.
FC De Bilt 2 verspeelde vandaag in de laatste minuut de overwinning en het derde pakte weer een overwinning en staat nu gedeeld bovenaan.