Koninklijke onderscheiding voor vrijwillige brandweerman

Foto: ©Aneo Mario Koning (fotokoning.nl)

BILTHOVEN – Burgemeester Verkerk heeft zaterdagavond een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan de heer Van den Berg uit Bilthoven. Van den Berg is al 25 jaar vrijwillige brandweerman en heeft zich in de afgelopen jaren zeer verdienstelijk gemaakt voor de samenleving.

Binnen de brandweer De Bilt wordt hij gewaardeerd om zijn hoge beschikbaarheid en opkomst bij uitrukken en oefeningen. In 1991 is hij begonnen met zijn brandweeropleiding. Gestart als manschap en daarna chauffeur op diverse voertuigen en centralist op het verbindingscommando voertuig bij opgeschaalde situaties. Dag en nacht, bij weer en wind, staat hij paraat om, als de pieper gaat, op te treden als hulpverlener bij zeer vele, soms zeer lastige incidenten. Hij heeft zich in de afgelopen jaren laten zien als een betrouwbare brandweervrijwilliger met een hoge inzet voor de veiligheid van de samenleving in de gemeente De Bilt.

De bij de Koninklijke onderscheiding behorende versierselen, werden onder toeziend oog van veel brandweerlieden door burgemeester Verkerk aan de heer Van den Berg uitgereikt. Dit gebeurde tijdens de korpsavond bij de Brandweerkazerne aan de Leijenseweg.

 

20161008_naamloos_7124 20161008_naamloos_7120 20161008_naamloos_7109

Bewaren