Alexander Monro heeft twee nieuwe poli’s

Foto: Berg & Bosch

BILTHOVEN – Wegens toenemende vraag heeft het Alexander Monro sinds kort twee nieuwe poli’s geopend; een poli voor vrouwen met een verhoogd risico op borstkanker (ook bij zwangerschap en borstvoeding) en een poli voor vrouwen met goedaardige borstafwijkingen.

Polikliniek voor vrouwen met een verhoogd risico (ook bij zwangerschap en borstvoeding)

Vrouwen met een BRCA-gendefect hebben een (sterk) verhoogd risico om borstkanker te krijgen. Tijdens een zwangerschap en het geven van borstvoeding zijn uw borsten lastiger te controleren. Juist dan heeft u bij klachten behoefte aan onderzoek en goede begeleiding. Een mammogram is in die periode niet wenselijk en minder betrouwbaar als screeningstechniek.  In het Alexander Monro wordt u intensief begeleid, worden uw borsten regelmatig gecontroleerd en wordt u zorgvuldig gemonitord. De artsen wijzen tijdens deze periode op de risico’s, informeren u over mogelijkheden en alternatieven en blijven u controleren op alarmsymptomen.

Polikliniek voor vrouwen met een goedaardige borstaandoening

Goedaardige borstaandoeningen zijn niet levensbedreigend, maar kunnen wel pijnlijk zijn en veel ongemak veroorzaken.

Heeft u pijnlijke borsten? Komt borstkanker in uw familie voor? Maakt u zicht ongerust of wilt u advies over mogelijke behandelingen? Bij het Alexander Monro kunt u terecht voor al uw vragen over uw borsten, nadere diagnostiek en een eventuele behandeling. Voor meer info over de betreffende poli’s kunt u op de rode kopteksten klikken. U gaat dan naar de site van het Alexander Monro.