Raadsmeerderheid wil onderzoek fietsstraat Jan Steenlaan

Foto: Unknown

DE BILT – Een meerderheid in de Biltse gemeenteraad wil dat BenW de mogelijkheid gaat onderzoeken om de Jan Steenlaan in te richten als fietsstraat.

Dat bleek tijdens de vergadering van de commissie Openbare Ruimte op 13 oktober, waarin werd gesproken over de verkeersveiligheid voor de fietsers (gem. 2400 per dag) na de opening van de onderdoorgang van de spoorbaan aan de Leijenseweg.

BenW had een groot aantal varianten onderzocht en concludeerde dat de beste daarvan, een vrijliggend fietspad aan de noordzijde van de Jan Steenlaan, om financiële redenen onhaalbaar was. Daarom wilde het college in feite de situatie herstellen van voor de werkzaamheden aan de onderdoorgang, aangevuld met snelheidsremmende maatregelen.

In de vergadering pleitte GroenLinks raadslid Henk Zandvliet om ook de variant van een fietsstraat te onderzoeken en hij werd daarin bijgevallen door vrijwel alle fracties. In tal van andere gemeenten zijn hiervan goede voorbeelden te vinden. Recent nog werden in de stad Utrecht de Maliesingel en de Tolsteegsingel als fietsstraat ingericht. De auto is hier ‘te gast’, gekoppeld aan een maximumsnelheid van 30 km/uur.