FC De Bilt zet zegereeks voort

Foto: Kees van den Heuvel

DE BILT – Na de nuttige 1-2 overwinning op 8 oktober tegen NiTa, stond zaterdag 15 oktober de lastige thuiswedstrijd tegen Veensche Boys op het programma.

Twee seizoenen geleden eindigden de onderlinge duels in 2-2 en ook dit jaar ontlopen beide ploegen elkaar niet veel; twee goede teams die niet thuis horen in het rechterrijtje. Een gelijkspel was niet voldoende om op te klimmen op de ranglijst, dus gingen alle spelers voor de winst. Uiteindelijk wist Sander van den Berg de winnende voor FC De Bilt te scoren.

Eerste helft

Rond twee uur floot de 19-jarige (!) scheidsrechter Idrissi Chiour voor de eerste maal en ging FC De Bilt goed van start. Ook dit keer moest trainer Gerrit Plomp improviseren, omdat hij nog steeds niet over zijn sterkste elf kon beschikken, maar ondanks dat was het eerste kwartier voor FC De Bilt. Het bleef echter wel opletten, omdat bij Veensche Boys enkele zeer slimme en ervaren spelers gevaarlijk uit de hoek kunnen komen. Het was een verdedigingsfoutje van FC De Bilt en daar wist een van de hiervoor genoemde mannen slim gebruik van te maken en hij rondde in de 19e minuut het buitenkansje voortreffelijk af. In de 27e minuut brak Joey de Ruyter door de Nijkerkerveense verdediging en hij werd m.i. onreglementair tegen de grond gewerkt binnen de lijnen op 16 meter. De verder prima leidende scheidsrechter zag dit anders en De Bilt moest genoegen nemen met een corner. Daarna volgde een periode waarin Veensche Boys controle had over de wedstrijd, maar beide keepers werden niet echt in problemen gebracht.

Tweede helft

In de tweede helft werd na lange afwezigheid Mike Versloot binnen de Biltse gelederen gebracht en hij stichtte gelijk gevaar. Het was echter Sander van den Berg die kort na rust de gelijkmaker op het scorebord zette. Hij schoot de hem geboden kans prima binnen. Daarna was het overwegend FC De Bilt dat het doel van de tegenstander op zocht en het was wachten op de 2-1. Het duurde lang voor de beslissing viel en ook een schitterend schot van Mike belandde niet in het doel, maar snoeihard op de paal. De wedstrijd leek op een gelijkspel af te gaan, maar in de 89e minuut onderschepte Bart Kuypers het uitverdedigen van de Boys, waarna hij een prima voorzet afleverde. Mike kwam goed voor zijn tegenstander en kopte de bal naar de verre hoek. Daar wist de keeper de bal nog wel te keren, maar Sander was alert en schoot zijn tweede van de middag in de touwen. Het duurde daarna nog tien minuten voor het eindsignaal en Veensche Boys kreeg in de blessuretijd nog een mooie kans, maar Ricardo Pouw bewees wederom zijn waarde door de inzet uitstekend te keren. Het bleef 2-1 en FC De Bilt is inmiddels opgeklommen tot een plaats in de grote middenmoot.

Op zaterdag 22 oktober komt VRC uit Veenendaal op bezoek voor een bekerwedstrijd. De aanvang is 14.00 uur. Kan FC De Bilt de stijgende lijn voortzetten en evenals vorig jaar ver komen in de beker?

Het tweede was vandaag te sterk voor Odysseus 2 en won met 3-1 en staat nu in de subtop van de reserve 1e klasse. Volgende week spelen ook zij een bekerwedstrijd. Om 11.30 uur thuis tegen Jonathan 2.

Het derde maakte vandaag een misstap door uit tegen OSM te verliezen, waardoor zij hun koppositie (tijdelijk) hebben verspeeld.

FC De Bilt - Veensche Boys FC De Bilt - Veensche Boys FC De Bilt - Veensche Boys FC De Bilt - Veensche Boys